Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Deze artiesten toonden al interesse in deelname ‘Eurosong 2023’

Zaterdag werd bekend dat de Belgische voorronde Eurosong in het voorjaar van 2023 een rentree maakt naar de Vlaamse huiskamer. Over de concrete invulling van de preselectie is op dit moment nog niet veel geweten. Wel zijn er al enkele artiesten die interesse hebben getoond om deel te nemen. Hier lees je de reacties van 2 Fabiola, Margriet Hermans, Natalia, Laura Tesoro, Tom Dice en Pauline.

Na zes interne selecties, van zowel de Vlaamse als Waalse omroep, krijgt de Vlaamse (Belgische) televisiekijker weer zicht op het selectieproces voor het Eurovisiesongfestival. De terugkeer van de preselectie doet veel fans speculeren over wie mogelijks zal deelnemen. Bepaalde artiesten gaven ondertussen al een tipje van de sluier weg.

Pat Krimson & Loredana

Pat Krimson & Loredana waren één van de eerste publieke figuren die reageerden op het nieuws. Krimson, die reeds tweemaal op het podium van Eurosong stond, reageerde positief. Het grote Songfestivalpodium wist de muziekproducer en dj nog niet te bereiken. De twee deelnames legden hem echter geen windeieren want zowel met She’s after my piano als Vergeet-mij-nietje scoorde hij een hit in Vlaanderen. Derde keer, goede keer nu‘, zo stelde Krimson tegen VRT NWS.

Ook Loredana zou zin hebben in een nieuw avontuur. ‘We willen een straf nummer schrijven om opnieuw te knallen op het podium’, liet Pat Krimson nog weten.

Hieronder kan je de inzendingen van Pat Krimson (1993, 2014) & Loredana (2014) nog eens beluisteren:

Met She’s after my piano eindigde het duo op een derde plaats in de tweede halve finale van Eurosong 2014.

play

Vergeet-mij-nietje van Leopold 3, met Krimson als groepslid, was goed voor een vierde plek in de finale van Eurosong 1993.

play

Margriet Hermans

Ook de kersverse winnares van Zomerhit, Margriet Hermans, liet zich ondertussen uit over de wedergeboorte van onze voorronde. Margriet vertelde tijdens de ochtendshow op MNM dat ze blij was om te horen dat de VRT opnieuw zelf initiatief neemt om een wedstrijd te organiseren. Tijdens de show vroeg Kawtar Ehlalouch, co-presentatrice van de ochtendshow, of een deelname iets voor de zangeres zou zijn. Het antwoord van Margriet was duidelijk: als ze deelneemt, zou dat in duet met dochter Celien zijn. Het hele gebeuren nog eens opnieuw meemaken zou leuk zijn, maar Hermans hoopt toch dat de nadruk wordt gelegd op (jong) nieuw talent.

Ook Hermans zou trouwens niet aan haar proefstuk toe zijn. In 1987 wou zij met het nummer In slow motion België vertegenwoordigen op het Songfestival. Haar avontuur eindigde in de voorronde. Ze werd zevende op elf deelnemers. Nadien dook ze nog twee keer op in Eurosong.

play

Natalie en Laura Tesoro wachten concept preselectie af

Songfestival.be polste bij Stijn Peeters, manager van zowel Natalia als Laura Tesoro, naar de Eurosong-interesse van de twee zangeressen. ‘VRT heeft ons inderdaad aangesproken. Er is voorzichtige interesse, maar we wachten het concept en format af. Natalia is een gevestigde waarde, zij gaat niet deelnemen aan een ‘slachtbankshow’. Dat geldt ook voor Laura. Als we er ons goed bij voelen, willen we moeite doen om een geschikt lied te vinden voor Eurosong.’

Natalia en Laura weten uiteraard wat het is om deel te nemen aan de voorronde. Natalia werd tweede in Eurosong 2004:

play

Laura is zelfs de laatste die via een publieke preselectie verkozen werd tot onze vertegenwoordiger. Op het Songfestival 2016 werd ze mooi tiende voor België.

play

Tom Dice: ‘Kato en ik sluiten het niet uit’

Hoewel onze Songfestivaldeelnemer van 2010 graag opnieuw intern was aangeduid, zegt hij niet meteen ‘nee’ tegen Eurosong 2023. Tom aan Songfestival.be: ‘Met The Starlings doen we alleen mee als we het gevoel hebben dat we het Songfestival kunnen winnen of minstens beter doen dan mijn 6e plaats in Oslo. We willen niet zomaar een nieuwe single promoten. We werken hard aan nieuwe muziek, als er een geschikt liedje uit voort vloeit, sluiten we een deelname niet uit.’

play

Team Pauline: ‘Te bespreken’

Een deelname van Pauline, de eerste winnares van Regi Academy die nu solo aan de weg timmert, is niet helemaal uitgesloten. Volgens haar management komt het hele team binnenkort bij elkaar om te hebben over Eurosong 2023.

play

Advertentie