Eurosong 2023

EUROSONG 2023ALGEMEEN

Finale ‘Eurosong 2023’ ook in Spanje te zien

Komende zaterdag weten we wie ons land mag vertegenwoordigen op het 67e Eurovisiesongfestival. Dan treden Ameerah, Chérine, gala dragot, Gustaph, Hunter Falls, Loredana en The Starlings op voor een bomvol Paleis 12. Maar er is meer; ook in Spanje wordt de Belgische nationale finale met veel belangstelling gevolgd.

De Spaanse zender Ten bereikte namelijk een akkoord met de VRT om de finale van Eurosong live uit te zenden. Hiermee is Ten niet aan zijn proefstuk toe. In 2022 haalde de Spaanse zender ook al de uitzendrechten binnen van de voorrondes in Estland, Finland, Portugal en San Marino. Met het uitzenden van de verschillende preselecties wil Ten, een zogenaamde free-to-air zender (een kanaal dat gratis te bekijken is nvdr.), zich meer en meer profileren als referentiepunt binnen de Eurofan-gemeenschap.

De volledige uitzending wordt becommentarieerd door twee reporters én een vertaler. Leuk nieuws dus voor onze Spaanse vrienden. Op die manier hoeven ze de grapjes van presentator Peter Van de Veire alvast niet te missen. Eurosong 2023 is live te zien op het Spaanse Ten – en ook op het Vlaamse Eén uiteraard – om 20.20 uur.

Advertentie