Eurosong 2023

EUROSONG 2023

Ook in kamp Loredana klinkt ontgoocheling over jury ‘Eurosong 2023’

Niet alleen bij The Starlings klonk na de afgelopen Belgische Songfestivalvoorronde ontgoocheling over het resultaat. Ook Pat Krimson, de verloofde van Loredana, had er meer van verwacht. Opnieuw moet de jury het ontgelden. Dat is te lezen in een reactie aan de krant Het Nieuwsblad.

Tijdens de bekendmaking van de stemresultaten afgelopen weekend leek het nog peis en vree. Alle deelnemende artiesten aan Eurosong 2023 feliciteerden winnaar Gustaph en zijn oprecht blij voor hem. Nadat echter al Tom Dice en Kato op hun Instagrampagina lieten weten ontgoocheld te zijn in de jury, geeft nu ook Pat Krimson, die meeschreef aan You Lift Me Up, eenzelfde reactie. Zangeres Loredana werd bij de jury de laatste plaats toebedeeld.

Steun op sociale media

‘We hadden er heel hard aan gewerkt’, zo klinkt het. ‘Natuurlijk is de ontgoocheling groot. We hadden misschien wel gehoopt, maar nooit echt verwacht om te winnen. Ik had wel wat meer respect van de vakjury verwacht. Als ik zie hoe Loredana gezongen heeft en hoe goed haar act in mekaar zat, vind ik het zeer onterecht. Dat komt hard binnen.’ Pat is echter niet alleen maar negatief. De steun op sociale media heeft hem en Loredana heel veel plezier gedaan. ‘Het is fijn te weten dat zoveel mensen ons een warm hart toedragen.’ Nog een positieve zijde aan het verhaal is dat het koppel nu eindelijk wat rust kan nemen. Al sinds mei zijn ze druk bezig en dan moest Eurosong nog beginnen. Loredana trekt in februari alweer naar een songwriters kamp.

Vierde deelname

Ondanks de ontgoocheling heeft Pat Krimson het niet nagelaten winnaar Gustaph te feliciteren. Een vierde poging om op het Songfestival te geraken, na eerder met Leopold 3, 2 Fabiola en nu Loredana, lijkt hij niet uit te sluiten. ‘Je moet kijken wat er op je weg komt. Genk speelde vorig jaar zelfs geen play-offs en staat nu los op kop. Zo zie je maar dat het soms snel kan gaan.’

Advertentie