Eurostream 2020

EUROSTREAM 2020

België als 14e aan bod in eerste halve finale ‘Eurostream 2020’

Tijdens de loting voor de eerste halve finale van Eurostream 2020, het online Songfestival waar deze website aan meewerkt, werd Hooverphonic ingeloot voor nummer veertien.

De Australische partners van Aussievision waren verantwoordelijk voor het jolige filmpje waarin de startposities voor de zeventien landen van de eerste halve finale werden geloot. The Mamas uit Zweden openen, terwijl Go_A uit Oekraïne hekkensluiter van dienst is. De eerste halve finale van Eurostream 2020 wordt op dinsdag 5 mei vanaf 21.00 uur live uitgezonden op het betreffende Facebookkanaal.

De volledige startvolgorde voor semi 1 vind je hieronder terug:

Overigens werden ook de startposities geloot van Italië en Duitsland, waarvan de jury’s meestemmen in de eerste halve finale. Die landen kregen posities 11 en 20 voor de grote finale van Eurostream 2020 toegewezen, die op zaterdag 9 mei wordt gehouden. Gastland Nederland behoudt startpositie 23 die werd geloot tijdens de vergadering van delegatiehoofden vorige maand in Rotterdam.

Deadline uitgesteld!

Voor de finale van Eurostream 2020 zijn we nog steeds op zoek naar puntengevers uit verschillende van de deelnemende Songfestivallanden. Maar ook voor de Lage Landen mogen er altijd meer mensen zich inschrijven! Gekozen spokespersons moeten op vrijdag 8 mei een filmpje opnemen met daarin de top drie van de vakjury van hun land. Die filmpjes worden uitgezonden tijdens de live finale van zaterdag 9 mei. De deadline voor inschrijvingen is inmiddels verplaatst naar zondag 3 mei. Inschrijven kan via de Google Form hieronder.

En (her)bekijk tot slot de loting van de eerste halve finale hieronder:

Watch the Semi-Final 1 Draw right now!

On May 5, 17 countries will battle for a spot in the Eurostream 2020 Grand Final. Keep watching to find out the complete draw for Semi-Final 1 as well as two already qualified countries (Germany & Italy) receive their starting position.

Geplaatst door Eurostream 2020 op Dinsdag 21 april 2020

Advertentie