Eurostream 2020

EUROSTREAM 2020

Dit is startvolgorde 2e halve finale ‘Eurostream 2020’

De drie liveshows van Eurostream 2020, een alternatief online Songfestival georganiseerd door ruim twintig Eurovisieplatformen uit de hele wereld waaronder Songfestival.be, naderen met rasse schreden. Nu is ook de startvolgorde van de tweede halve finale bekend.

Tijdens een live uitzending op Facebook werden de achttien landen van semi twee willekeurig ingeloot in de beschikbare plaatsen. De presentatie was ditmaal in handen van de Amerikanen achter de EuroWhat? Podcast. Hieronder vind je de uitkomst van de ceremonie terug, en dus de officiële startvolgorde van de tweede halve finale van Eurostream 2020. Benny Cristo uit Tsjechië (foto) bijt de spits af, de Letse Samanta Tīna mag de hek sluiten.

Daarnaast werden ook Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk ingeloot voor de finale van 9 mei, waar zij automatisch aan deelnemen. Tom Leeb komt als 14e. aan bod, Blas Cantó als 22e en James Newman als 19e. Vorige week werden de deelnemende heren uit Duitsland en Italië al ingeloot in de respectievelijk 20e en 11e plek van de finale. Nederland behoudt als ‘gastland’ zijn 23e startplek.

Drie liveshows

Volgende week is het alle hens aan dek voor drie liveshows: twee halve finales op dinsdag 5 en donderdag 7 mei, en een grote finale met 26 landen op zaterdag 9 mei. De resultaten worden telkens bepaald door professionele vakjury’s in alle 41 deelnemende landen en de kijkers thuis die online stemmen, met elk 50% zeggenschap. Tijdens de uitzendingen worden fragmenten van alle songs getoond, laten redacteurs van verschillende Songfestivalwebsites hun licht schijnen over de inzendingen, en zijn er enkele leuke verrassingen.

Nu vrijdag, 1 mei, wordt de volledige lijst van juryleden vrijgegeven, en wordt meer uitleg gegeven over het stemsysteem. Afspraak volgende dinsdag 5 mei vanaf 21.00 uur stipt voor de eerste halve finale van Eurostream 2020!

Advertentie