Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

28 jaar na Songfestival: Ingeborg zingt ‘Door de wind’ nog eens op televisie

De Vlaamse feestdag werd in Antwerpen gevierd met het muziekprogramma Vlaanderen Feest. Heel wat artiesten gaven het beste van zichzelf. Dé verrassing? Dat was ongetwijfeld het optreden van Ingeborg. De zangeres treedt niet vaak meer op, en al zeker niet in een show op televisie. Maar voor de gelegenheid bracht ze toch nog eens haar songfestivalklassieker Door de wind. Binnenkort komt er trouwens een nieuwe cd uit van de voormalige presentatrice van Blind Date.

De zangeres genoot zichtbaar van haar optreden en ook het aanwezige publiek reageerde erg enthousiast. Stef Bos, die destijds mee op het podium stond op het Eurovisiesongfestival 1989 en te horen is op Door de wind, was er niet bij. Peter Van De Veire, die de hele show aan elkaar praatte, nam de zanglijnen van Bos voor zijn rekening. Het hele optreden is te bekijken op Deredactie.be.

Ingeborg, die de laatste jaren vooral met yoga en meditatie bezig was in haar eigen centrum, is een graag geziene gaste in talkshows. Zo zien we haar regelmatig opduiken bij Van Gils & Gasten en op de boot van Gert Late Night. Vroeger zei de zangeres heel vaak ‘nee’ op al die aanvragen, maar in een groot interview met Het Laatste Nieuws heeft Ingeborg gezegd dat ze vaker te zien zal zijn op televisie. En daar is een goede reden voor; de zangeres is een nieuw album aan het opnemen en wil dat overal promoten. Op de cd zullen Nederlandstalige liedjes staan, maar ook liedjes in andere talen. Ze heeft er toegankelijke nummers van gemaakt, want Ingeborg wil haar nieuwe muziek graag op de playlists van de radio’s krijgen.

Advertentie