Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Zingt Sandra Kim in ‘The Masked Singer’?

Het programma The Masked Singer breekt wereldwijd records qua kijkcijfers en na lang wachten, is in België ook het eerste seizoen van start gegaan. Deelnemers zingen een nummer in een speciaal, en prachtig, kostuum en aan de jury om te raden wie er onder het masker zit. Wij denken alvast te weten dat één van de kandidaten wel eens een hele bekende van ons kan zijn. Wil je weten welke ex-deelnemers van het Songfestival hieraan al hebben deelgenomen? Lees dan zeker het hele artikel.

Tijdens de eerste aflevering van The Masked Singer op VTM werden acht kandidaten voorgesteld. Eentje daarvan trok onmiddellijk de aandacht van vele kijkers én van onze redactie. De Koningin verstomde iedereen met haar perfecte vertolking van Unstoppable, origineel gezongen door de Australische zangeres, Sia. Overduidelijk een goede zangeres en als we goed luisteren, horen we daar misschien wel eens de stem van Sandra Kim, onze enige Belgische winnares. Bekijk hieronder het volledige fragment en oordeel zelf.

Welke ex-deelnemers deden al mee in andere landen?

In Israël kwam de winnaar van 1978, Izhar Cohen uit het pak van de Stier. Hij is daarmee de eerste winnaar die uit een pak komt. Hij won met A-ba-ni-bi.

In Oostenrijk werd het seizoen gewonnen door de Yeti, niemand minder dan Nadine Beiler. Nadine deed in 2011 mee met het nummer The Secret is Love en werd achttiende.

In Oostenrijk werd Lukas Plöchl, bekend van het duo Trackshittaz, ontmaskerd. De zanger haalde in 2012 de finale niet met Woki mit deim popo en moest in het programma als vierde het veld ruimen.

In Nederland start het tweede seizoen direct met een afvaller die op het Songfestival stond: Willeke Alberti. Willeke deed mee in 1994 met het nummer Waar is de zon en eindigde op de drieëntwintigste plaats. In het tweede seizoen moest ze jammer genoeg als eerste de wedstrijd verlaten.

Als je niet wilt weten wie #TheMaskedSinger moest verlaten… scroll dan snel verder. Voor het hele interview met de afvaller kijk je hier: http://r.tl/masked_singer_exit

Geplaatst door RTL op Vrijdag 25 september 2020

In Bulgarije startte net het tweede seizoen met als eerste afvaller: Poli Genova als de Ogen. Poli nam twee keer deel aan het Songfestival, eerste keer was in 2011 met het nummer Na inat maar bleef steken in de halve finale. In 2016 behaalde ze met If Love Was A Crime een knappe vierde plaats.

In Australië deed Isaiah mee als de Tovenaar. Isaiah vertegenwoordigde Australië in 2017 met het nummer Don’t Come Easy waarmee hij negende werd. Als de Tovenaar werd hij zevende in het tweede seizoen.

Nog in Australië deed ook Kate Miller-Heidke mee als de Koningin. Kate vertegenwoordigde Australië in 2019 met het nummer Zero Gravity en eindigde op de negende plaats. Als de Koningin werd ze mooi tweede in het tweede seizoen.

In Zuid-Korea deed Dami Im mee als het Vrijheidsbeeld. Dami vertegenwoordigde Australië in 2016 met Sound of Silence en eindigde op een tweede plaats. Als het Vrijheidsbeeld eindigde ze eveneens op een tweede plaats.

In Duitsland deed Max Mutzke mee als de Astronaut. Max vertegenwoordigde Duitsland in 2004 met het nummer Can’t Wait Until Tonight en eindigde op de achtste plaats. Met zijn vertolking als de Astronaut kon hij het Duitse publiek overtuigen en won het eerste seizoen.

In Bulgarije deed Zhana Bergendorff mee als de Roos. Zhana maakte deel uit van de groep Equinox die in 2018 Bulgarije vertegenwoordigde met het nummer Bones en op een veertiende plaats strandden. Als de Roos eindigde ze als tweede in het eerste seizoen.

In Estland deed Getter Jaani mee als Jonnipunn, een traditionele pop uit Estland. Getter vertegenwoordigde Estland in 2011 met het nummer Rockefeller Street en eindigde op een vierentwintigste plaats. Over deze editie is online heel weinig beeldmateriaal te vinden, enkel de onthulling:

"Maskis laulja" pühapäeviti kell 19.30 TV3s!

Jonnipunni maski all oli peidus imearmas ja andekas Getter Jaani! ? Brigitte pani taaskord oma pakkumisega täppi. Kas ka Sina tundsid Getteri ära? ? Tänase saate SUUR GALERII ?? https://tv3.ee/saade/maskis-laulja/4-saade/Kõiki esitusi näed uuesti SIIT ?? https://play.tv3.ee/maskis-lauljaPS❗Kindlasti võta osa ka TV3 veebilehel käivast loosimängust! Anna teada, milline tegelane võitis täna Sinu südame ning võida vingeid auhindu. ?

Geplaatst door TV3 Eesti / TV3 Estonia op Zondag 5 april 2020

In Rusland deed Lena Katina mee als de Spin. Lena maakte deel uit van het duo t.A.T.u, dat in 2003 meedeed met het nummer Ne ver’, ne boysia en derde werd. Als de Spin eindigde ze op een zevende plaats in het eerste seizoen.

In Portugal deed Rita Guerra mee als de Kraai. Rita vertegenwoordigde Portugal in 2003 met het nummer Deixa-me sonhar en eindigde op een tweeëntwintigste plaats. Als de Kraai oogstte ze meer succes want ze won het eerste seizoen. Klik hier om een optreden te zien van Rita.

In Frankrijk deed Natasha St-Pier mee als de Cupcake. Natasha vertegenwoordigde Frankrijk in 2001 met het nummer Je n’ai que mon âme en eindigde vierde dat jaar. Als de Cupcake eindigde ze op een vijfde plaats in het eerste seizoen. Leuk weetje: ze was de eerste ex-deelnemer die op het podium van The Masked Singer te zien was. Jammer genoeg zijn hier geen bewegende beelden van en kunnen we jullie enkel een foto tonen.

In Italië deed Al Bano mee als de Leeuw. Al Bano zong twee keer samen met Romina Power op het Songfestival. Ze werden twee keer zevende met de nummers We’ll Live It All Again in 1976 en Magic O Magic in 1985. Als de Leeuw eindigde hij op een tweede plaats in het eerste seizoen.

Nog in Italië deed Fausto Leali mee als het Monster. Fausto vertegenwoordigde Italië in 1989 samen met Ana Oxa met het nummer Avrei voluto en ze eindigden negende. Als het Monster eindigde hij op de vijfde plaats.

Andere ex-deelnemers in The Masked Singer:

 • Nederland – Gerard Joling (ESF 1988) – vast jurylid
 • Duitsland – Conchita Wurst (ESF 2014) – gast jurylid
 • Rusland – Sergey Lazarev (ESF 2016 & 2019) – gast jurylid
 • Rusland – Philip Kirkorov (ESF 1995) – vast jurylid
 • Frankrijk – Anggun (ESF 2012) – vast jurylid
 • Oostenrijk – Nathan Trent (ESF 2017) – vast jurylid
 • Griekenland – Sakis Rouvas (ESF 2004 & 2009) –  presentator
 • Griekenland – Eleni Foureira (ESF 2018) – vast jurylid
 • Griekenland – Tamta (ESF 2019) – vast jurylid
 • Litouwen – Vaidotas Valiukevicius – (ESF 2020) – vast jurylid
 • Letland – Samanta Tīna (ESF 2020 & 2021) – vast jurylid
 • België – Ingeborg (ESF 1989) – gast jurylid
 • België – Laura Tesoro (ESF 2014) – gast jurylid
 • Zweden – Måns Zelmerlöw (ESF 2015) – vast jurylid

Advertentie