Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSUNCATEGORIZED

ABBA brengt binnenkort nieuwe muziek uit

De leden van razend populaire Zweedse popgroep ABBA, in 1974 winnaar van het Songfestival met hit Waterloo, zijn in het geheim weer samengekomen om nieuwe muziek op te nemen. Dat maken de vier leden zelf bekend via sociale media. Die nieuwe muziek is onderdeel van de ABBA-tournee met hologrammen die er zit aan te komen.

Agnetha, Benny, Björn en Anni-Frid maken in een mededeling zelf bekend dat ze na 35 jaar met nieuwe muziek zullen uitpakken. Dit nieuws van ABBA komt als een complete verrassing.

❤️

Geplaatst door ABBA op vrijdag 27 april 2018

‘Alsof de tijd had stil gestaan’

De nieuwe liedjes die er zitten aan te komen is een gevolg van de reünietournee van de popgroep die gepland staat. Een show met levensechte avatars (hologrammen) – ‘ABBAtars’ in dit geval – zullen de muziek van de Zweden weer tot leven wekken.

‘Deze komende tour heeft een onverwachts gevolg. We hadden alle vier het gevoel dat het leuk zou zijn om na 35 jaar weer in de opnamestudio te kruipen. Het was alsof de tijd had stil gestaan en we gewoon even op korte vakantie waren geweest. Het was een erg leuke ervaring! Dat resulteerde in twee nieuwe liedjes, en een daarvan is I Still Have Faith in You. Dat liedje zal door onze digitale persoonlijkheden gebracht worden in een speciale tv-uitzending geproduceerd door NBC en uitgezonden in december door BBC. We zijn dan misschien ouder geworden, dit liedje is gloednieuw. En dat voelt goed’, staat in de boodschap.

‘Hologrammen zijn griezelig echt’

ABBA-lid Björn Ulvaeus vertelde vorige week tijdens een EBU-congres in Brussel over het hele project. ‘Je zult niet merken dat wij het niet zijn’, begon hij zijn speech. ‘De beste technici in Silicon Valley hebben ons hele lichaam gescand om een hologram van ons te maken. Ze hebben ons van alle mogelijke kanten gefotografeerd. We moesten lachen en andere grimassen trekken voor verschillende camera’s, ze hebben onze hoofden gemeten. Je kan het zo gek niet bedenken. We hebben gekozen voor hoe we er in 1979 uitzagen, ons piekmoment. Dankzij de nieuwste technologieën zien we er ook effectief zo uit in onze hologrammen. Fantastisch.’

Deze week vindt een EBU-congres plaats in Brussel. De European Broadcasting Union is een samenwerkingsverband van…

Geplaatst door VRT op donderdag 19 april 2018

Na de show op BBC, met dus twee nieuwe liedjes, volgt er in 2019 of 2020 hoogstwaarschijnlijk een wereldtournee. De ‘ABBAtars’ zijn geprogrammeerd om twee uur lang ABBA’s grootste hits te brengen, samen met een liveband. Details zoals showlocaties en ticketverkoop zijn er niet, maar de kans is groot dat ook dit weer een gigantisch succes zal worden voor de Songfestivalwinnaars van 1974.

Advertentie