EX-DEELNEMERS

“ABBA komt weer samen”

De vier leden van de Zweedse popgroep ABBA komen binnenkort samen voor een project van een ex-manager van de Spice Girls. Dat beweert ITV, de grootste Britse commerciële omroep, volgens persagentschap Belga. (Foto: Getty Images)

Het viertal Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, en Anni-Frid Lyngstad zou gaan samenwerken aan een muzikaal project van Simon Fuller, ex-manager van onder meer de Spice Girls. Het betreft een ‘baanbrekende onderneming waarbij het allerlaatste in digitale en virtuele realiteit technologie wordt aangewend’, aldus Fuller. De ‘authenticiteit en integriteit’ van de band zou ook bewaard blijven.

In juni dit jaar al gebeurde wat niemand nog écht verwacht had: een reünie van ABBA. De twee vrouwelijke leden zongen samen The Way Old Friends Do, een van hun talloze hits:

play

De internationale carrière van ABBA was voorzichtig begonnen in 1973 met Ring Ring, een song die derde werd in de Zweedse songfestivalvoorronde dat jaar maar een hit werd in verschillende landen, waaronder België. Een jaar later wonnen ze achtereenvolgens Melodifestivalen én het Eurovisiesongfestival met Waterloo, en de rest is muzikale wereldgeschiedenis.

Advertentie