Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

ABBA maakt comeback met nieuw album en tournee

Een van de meest populaire groepen ooit en winnaar van het Songfestival 1974 ABBA is na veertig jaar terug. Er verschijnt een volledig nieuw album waarvan al twee liedjes uit zijn en er komt een tournee in een speciaal te bouwen concertzaal in Londen.

De naam van het hele project is Voyage. De leden van ABBA zullen zelf niet op het podium staan, daarvoor hebben ze avatars laten maken met meer dan honderd camera’s die iedere beweging registreerden. De échte bandleden speelden alle liedjes uit hun catalogus opnieuw, zodat de avatars die in 2022 kunnen brengen op het podium. De eerste show voor 3000 mensen gaat door op 27 mei in het Queen Elizabeth Olympic Parc in Londen, de ticketverkoop start op 7 september. Preregistratie voor die verkoop is al mogelijk.

Twee singles

Van dat nieuwe album zijn twee liedjes meteen uitgebracht. Het gaat om I Still Have Faith In You en Don’t Shut Me Down. Wat ons betreft, klinkt de groep nog steeds hetzelfde. Deze liedjes zullen gebracht worden tijdens de anderhalf uur durende show van 22 liedjes. De andere liedjes op het te verschijnen album waren nog niet af op het moment van opname. Rond kerst verschijnt een nieuw kerstlied van de groep, onthulden de leden al.

Reizen naar de toekomst

Een van de creatieve breinen achter de vele hits van de groep, Benny, vertelt het volgende: ‘We begeven ons in onbekende wateren, vandaar de naam Voyage. Met de hulp van onze jongere versies reizen we in de toekomst. Het is moeilijk te zeggen voor mij wat het leukste was om te doen aan dit project. Het optreden creëren met ons allen of weer in de studio zijn samen na 40 jaar. Ik denk dat Frida en Agnetha horen zingen moeilijk te evenaren is. Als je naar de concertzaal komt, zal je ons vier samen zien met een geweldige tienkoppige band. We zullen er niet eens fysiek zijn, met dank aan het creatieve team.’ De andere songschrijver van de groep, Björn, zegt nog: ‘Het is geen overdrijving om te zeggen dat we terug zijn.’

play
play

Advertentie