Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Armeense inzending Songfestival 2022 gaat plots viraal

Armenië werd dit jaar op het Eurovisiesongfestival vertegenwoordigd door Rosa Linn met het popnummer Snap. Het riedeltje brak geen potten in Turijn. Rosa Linn moest zich in de finale tevreden stellen met 61 punten en een 20ste plaats. Verrassend genoeg duikt het nummer nu, bijna drie maanden na het Eurovisiesongfestival, de UK Top 40 in. Ook in Nederland, België Australië en zelfs Canada gaat Snap plots viraal. (asi)

Het grote succes komt er dankzij de populaire app TikTok. Op de website van BBC lezen we dat het nummer intussen in meer dan 360.000 video’s gebruikt werd, wat dan weer in miljoenen likes resulteerde. Het nummer staat intussen op de 26ste plaats in de UK Top 40, wat het meteen het tweede best scorende Songfestivalnummer maakt dit jaar. Enkel Space Man van Sam Ryder doet het nog beter.

In de wolken

Rosa Linn zelf is uiteraad in de wolken met het succes van haar nummer. ‘Het gaat zo hard, dit is een droom die werkelijkheid wordt’, liet de Armeense zich in een interview met BBC News ontvallen. Dat het nummer ook in andere continenten, zoals Latijns-Amerika en Afrika, airplay zou krijgen, had Linn al helemaal niet durven hopen.

Opnieuw in 2023?

Ondanks het tegenvallende resultaat in Turijn, had de 22-jarige er de tijd van haar leven. ‘Het was mijn eerste keer op een groot podium en het voelde zo juist. Een beetje zoals thuiskomen’, bekent de Armeense. Rosa Linn steekt ook niet onder stoelen of banken dat ze Armenië volgend jaar opnieuw wil vertegenwoordigen. ‘Ik hield al van het Eurovisiesongfestival als fan … maar als je er middenin staat, is het gewoon iets magisch’, klinkt het enthousiast. Benieuwd of we Rosa Linn volgend jaar effectief terugzien in het Verenigd Koninkrijk!

Advertentie