Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Bazart, Clouseau en Laura Tesoro maken kans op ‘MIA’

Eén en Kunstenpunt hebben de genomineerden in alle categorieën van de Mia’s bekendgemaakt. Bazart lijkt het grote prijsbeest te gaan worden met 7 nominaties. Twee van de vier leden hebben een verleden bij Junior Eurosong. In de categorie Beste Groep krijgen de jongemannen concurrentie van Clouseau. Laura Tesoro mag misschien met de trofee van Doorbraak naar huis, maar ook daar ligt Bazart op de loer.

Nederlandstalige band Bazart maakt tijdens de prestigieuze Mia’s kans op 7 prijzen: Hit van het Jaar (voor hun hit Goud), Groep, Doorbraak, Nederlandstalig, Pop, Album en Live Act. 2016 was dan ook hét jaar van Bazart. Bandleden Mathieu Terryn en Oliver Symons namen allebei deel aan Junior Eurosong. Mathieu nam eerst nog deel aan Eurokids 2005. Oliver mocht in 2008 zelfs naar het Junior Eurovisiesongfestival met Shut Up.

play

Clouseau, in 1991 onze kandidaten op het songfestival, kunnen de jongens een beeldje afsnoepen. Koen en Kris Wauters blijven populair en haalden een nominatie voor Groep binnen. Bazart en Laura Tesoro beleefden allebei een fantastisch jaar en zijn dan ook samen genomineerd in de categorie Doorbraak. Voor Tesoro is het haar enige nominatie. Eurosong-Zanger Christoff wint waarschijnlijk in de categorie Vlaams Populair. Ook Oscar & The Wolf haalde een nominatie binnen, voor Live Act. Zelf zwijgt hij er liever over, maar zanger Max Colombie nam net zoals Mathieu deel aan Eurokids.

play

Mee bepalen wie een Mia wint? Je kan stemmen via de website van de muziekprijzen.

Advertentie