Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Belgisch Songfestivaldeelnemer 1988 overleden aan coronavirus

Droevig nieuws om te melden: Joseph Reynaerts, die als Reynaert voor België op het Eurovisiesongfestival zong, is overleden na een besmetting met het alomtegenwoordige coronavirus.

Reynaerts werd deze week kort opgenomen in het ziekenhuis, maar bezweek uiteindelijk woensdagnacht. Hij overleed aan de gevolgen van het coronavirus. Dat schrijft Waalse omroep RTBF.

Het was diezelfde RTBF die in 1988 vertegenwoordigd werd door Joseph, toen onder de artiestennaam Reynaert. In Dublin brak hij geen potten: met liedje Laissez briller le soleil, dat hij zelf meegeschreven en gecomponeerd had, werd hij pas achttiende op eenentwintig deelnemers. Herbekijk zijn optreden:

play

Joseph Reynaerts werd in 1955 geboren in de Luikse stad Seraing. Hij begon met zingen als straatmuzikant op achttienjarige leeftijd, en hij had ook een uitgebreid Nederlandstalige repertoire. In 1978 won hij het muziekfestival van Spa en nadien volgende enkele singles en een album. Tien jaar later waagde hij zijn kans in de Songfestivalvoorronde van de RTBF. Zijn lied was geïnspireerd op de ramp met de boot Herald of Free Enterprise, die in maart 1987 net buiten de haven van Zeebrugge kapseisde en waarbij 193 mensen om het leven waren gekomen. Na het Songfestival verdween Reynaert snel in de anonimiteit. Hij leidde hij het cultureel centrum van de Luikse gemeente Soumagne.

Advertentie