Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Kate Ryan biecht jarenlang geheim uit ‘Eurosong 2014’ op

Even terug naar 2014: in de Vlaamse preselectie voor het Songfestival dook de mysterieuze groep Day One op. Alle leden droegen maskers zodat niemand te weten kon komen wie de artiesten écht waren. Zowel kijkers als media wouden maar wat graag de gezichten achter de maskers zien. Vooral de frontvrouw sprong in het oog. ‘Het was Kate Ryan’, werd jarenlang gezegd. Kate ontkende het keer op keer. Tot nu, zo blijkt. In een interview op Q-music gaf Kate het dan toch helemaal toe: zij was het.

Wie Kate Ryan volgt op Instagram heeft het vast en zeker zien passeren: de zangeres van Je t’adore deelde in haar verhaal een foto van de zangeres van Day One. Met als bijschrijft: ‘Zal ik terug zo eentje maken, maar dan met de mond bedekt?’ Ze verwijst daarmee naar het (mond)masker van de onbekende zangeres. Een goede verstaander heeft het dus door: Kate Ryan nam in 2014 wel degelijk deel aan Eurosong, zij was de zangeres van Day One. Kate deelde niet veel later zelfs ons verhaal over haar bijzondere onthulling.

Kate Ryan op Instagram:

‘Ik zat in Rusland’

Dat Kate Ryan nu toch opbiecht dat zij zes jaar geleden opnieuw naar het Songfestival wou, is opmerkelijk. Want destijds, toen de hype zijn hoogtepunt bereikte, ontkende Kate alles. Ze kwam zelfs met een alibi op de proppen: tijdens een van de liveshows van Eurosong zat ze in Rusland om te zingen op de Olympische Winterspelen. Het werd nog vreemder toen Kate als zichzelf kwam zingen tijdens de pauze van een van de shows.

Pat Krimson

Muziekmaker en dj Pat Krimson nam in 2014 ook deel aan Eurosong, met 2 Fabiola. In het Laatste Nieuws zei hij al dat Kate Ryan achter het masker van de frontvrouw zat. Hij lijkt nu gelijk te krijgen. Over de andere leden van Day One raakte nooit veel bekend. Al zou Babl, die keyboard speelt bij Netsky, een zijstap gewaagd hebben via de groep.

Drie optredens 

Ook al had de groep plannen om na Eurosong te blijven optreden, het is bij hun verrassende passage in de voorronde gebleven. De groep deed auditie met Satellite van Lena, maar overtuigde de jury niet helemaal. In de eerste liveshow herkansten de leden met Nocturne, om in de halve finale uit te pakken met inzending Whoever You Are. In die show eindigde de groep tweede bij de jury, maar het publiek koos uiteindelijk toch voor Udo. Geen herkansing dus voor Kate Ryan, nadat ze in 2006 al voor ons land zong op het Songfestival.

play

Advertentie