Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Blanche en Laura Tesoro maken kans op Radio 2 Zomerhit

De laatste twee Belgische kandidates voor het Eurovisiesongfestival, Blanche en Laura Tesoro, zijn bij de tien kanshebbers voor de Radio 2 Zomerhit.

De tien finalisten werden aangeduid door een expertenjury van Radio 2, Eén en de bredere muziek- en showbizzwereld. Blanche is genomineerd met haar songfestivallied City Lights, voor Laura Tesoro gaat het om haar opvolger Higher. Zij viel vorig jaar al in de prijzen, door de prijs van Beste anderstalig lied weg te kapen.  Ook Natalia (Eurosong 2004) en K3 (Eurosong 1999) zijn kanshebbers op de Zomerhit.

En er is nog meer goed nieuws voor Ellie ‘Blanche’ Delvaux, want de Brusselse is in maar liefst drie categorieën genomineerd. Naast de feitelijke Zomerhit maakt ze ook kans op prijzen in de categorieën Beste solo artiest en Beste doorbraak. Stemmen op Blanche (of een van de andere kandidaten) voor beste lied kan hier, voor de andere categorieën hier.

Op zondag 13 augustus is er op Eén en Radio 2 een liveshow waarin de prijzen worden uitgereikt. Gewezen Eurosong-presentator en -jurylid Bart Peeters praat de show aan elkaar.

Advertentie