Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Chanel zingt Spaanse soundtrack van Disneyfilm

Na het Songfestivalsucces van de Spaanse Chanel Terrero met SloMo werd het wat stiller rond de zangeres, maar nu is ze terug met nieuw materiaal. Chanel heeft namelijk een deal met Disney España te pakken. Met La estrella azul zingt ze de soundtrack van Disneyklassieker Pinocchio. De film wordt sinds kort op de Spaanse Disney+ gestreamd en de interpretatie van Chanel wordt dan ook de ideale marketing voor de film. (sga)

La estrella azul en de bijhorende clip werden op 8 september gereleaset. Chanel is in de wolken met deze unieke samenwerking. In het populaire programma El Hormiguero op de Spaanse televisie liet ze in een interview weten dat ze de vraag van Disney España heel uitdagend en spannend vond, en dat ze met heel veel respect het liedje een nieuw, Spaanstalig leven gegeven heeft. Het gaat hier namelijk om een cover van de bekende klassieker When You Wish Upon a Star.

Het contrast met haar opzwepende Songfestivalnummer SloMo kan alvast niet groter zijn. Waar Chanel in Turijn nog voor hét dansspektakel van de Songfestivalavond zorgde, zien we haar nu terug in een eerder gevoelige en pakkende setting.

play

IJzer smeden als het heet is

Chanel smeedt alvast het ijzer wanneer het heet is. De zangeres maakte indruk op het recentste Eurovisiesongfestival en werd heel knap derde. Ze lijkt nu verder te teren op het grote internationale succes van dit voorjaar, voorlopig vooral in eigen land.

Naast haar nieuwe song, zou Terrero nog bezig zijn aan een album. Tot nu toe blijft ze wel redelijk vaag over een mogelijke release. In El Hormiguero liet ze optekenen dat alle goede dingen tijd vragen.

Spanje uit het slop

Met haar bronzen plak haalde Chanel Spanje eindelijk uit het slop op het Songfestival. De laatste jaren bengelden de Spanjaarden frequent helemaal onderaan in het puntenklassement, maar daar kwam in Turijn toch weer verandering in. Het laatste noemenswaardige succes van Spanje dateerde intussen al van 2014 toen Ruth Lorenzo tiende werd met Dancing in the Rain.

Advertentie