Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSALGEMEEN

Deze Songfestivalgerelateerde artiesten maken kans op trofee ‘Zomerhit 2023’

Radio 2 heeft de artiesten bekendgemaakt die dit jaar kans maken op de Zomerhit-trofee. Vijf daarvan zijn artiesten die België vertegenwoordigden op het Eurovisiesongfestival of daartoe een poging waagden. Stemmen kan nu al, je kan per week op je drie favorieten stemmen. De winnaar is bekend op zaterdag 19 augustus.

Bij die voormalige Songfestivaldeelnemers vinden we onder andere Hooverphonic (ESF 2020 en 2021) met Por favor. Ook Laura Tesoro (ESF 2016) is met BAD ain’t that BAD bij de genomineerden. Tom Dice (ESF 2010) is als The Starlings samen met zijn partner Kato genomineerd met het lied Under Your Spell, in een samenwerking met Ozark Henry. Tom nam zoals bekend dit jaar deel aan Eurosong, net zoals Chérine. Ook zij is genomineerd voor de trofee, niet met haar Eurosong-inzending, wel met opvolger L’âge que je n’ai pas. Zij moesten in januari de duimen leggen voor Gustaph, die in Liverpool succesvol zevende werd met zijn Because Of You. Ook dat nummer maakt kans op de award.

Twee stemrondes

De eerste show wordt woensdag 12 juli al opgenomen, zoals alle shows in Blankenberge, om drie dagen later op zaterdag al uitgezonden te worden. De kanshebbers voor Zomerhit worden tijdens de eerste vijf shows voorgesteld en ook andere artiesten treden op. Op 12 augustus loopt de eerste stemronde af, een dag later is bekend welke tien artiesten doorgaan naar de volgende ronde en kan opnieuw gestemd worden. De stemmen van beide rondes worden opgeteld. Stemmen kan via de app van VRT Max. Op zaterdag 19 augustus wordt in een liveshow bekendgemaakt wie uiteindelijk de winnaar is.

Hieronder de lijst met alle genomineerden, in alfabetische volgorde.

 1. Aaron Blommaert – Zonde
 2. Bart Kaëll – Wat is jouw geheim?
 3. Berre – Kissing Strangers
 4. Camille – Rihanna
 5. Chérine – L’âge que je n’ai pas
 6. DJ Licious – Ibiza Sky
 7. Gustaph – Because of You
 8. Guusje & Bazart – Blijf nog even hier
 9. Hooverphonic – Por Favor
 10. Laura Tesoro – BAD ain’t that BAD
 11. Lissa Lewis – Het lijkt wel zomer
 12. Maksim – Onder invloed
 13. Mentissa – Mamma Mia
 14. Metejoor – Laat ons een bloem
 15. Niels Destadsbader & Kenny B – Liefs voor later
 16. Olivia – Better Now
 17. Pommelien Thijs – Erop of eronder
 18. Regi feat. Maxine – Horen, zien en zwijgen
 19. Stan Van Samang – Feest
 20. The Starlings & Ozark Henry – Under Your Spell

Advertentie