Artikel

EX-DEELNEMERS

Dit is de verrassende grote droom van Vanessa Chinitor

Ze staat niet meer in de hitlijsten en verschijnt af en toe nog maar eens op televisie, maar dat wil niet zeggen dat het slecht gaat met de zangcarrière van Vanessa Chinitor. De zangeres, die in 1999 twaalfde werd op het Eurovisiesongfestival in Israël, heeft werk genoeg. Maar ze denkt wel na over haar toekomst: ‘Ooit in een hele verre toekomst ruil ik mijn microfoon voor de frietketel’, zegt Vanessa in een interview met het Nieuwsblad.

De zangeres van het populaire liedje Like the Wind staat deze zomer regelmatig op het podium. ‘Heel de zomer sta ik elke zondagavond op de avondmarkt in Mariakerke. Zelfs voor de kerk ben ik te boeken. Ik word regelmatig gevraagd om op een trouwplechtigheid te gaan zingen. Meestal laat ik de trouwers kiezen wat ik zing of anders heb ik mijn vast huwelijksrepertoire. Daarin zit dan Gelukkig Zijn van Ann Christy of Marco Borsato’s Zij dat ik dan in ‘Wij’ verander’, zegt Vanessa Chinitor in de krant.

‘Hier droom ik al heel mijn leven van’

Ze deelt tegenwoordig het podium met Jacky Lafon, maar ook haar optredens met haar echtgenoot Dirk Bauters blijven populair. Ze denkt nog niet aan stoppen met zingen, maar ze wil toch haar verrassende droom waarmaken! ‘Zingen, dat ben ik. En als ik dat op een dag niet meer kan doen, dan heb ik een plan B klaar: een frituur. Eigenlijk droom ik daar al heel mijn leven van. Ik ben zot van frieten en van de frituur. Ooit in een hele verre toekomst ruil ik mijn microfoon voor de frietketel.’