Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSALGEMEENFP-NONNL-SIDE

Douwe Bob en Duncan Laurence in nieuw seizoen ‘Beste Zangers’

In Nederland is gisteren het nieuwe seizoen van Beste Zangers van start gegaan, de Nederlandse versie van Liefde voor Muziek in Vlaanderen. Televisiestation AVROTROS kon voor dit seizoen twee grote Songfestivalnamen strikken: zowel Douwe Bob (Eurovisiesongfestival 2016) als Songfestivalwinnaar Duncan Laurence (Eurovisiesongfestival 2019) tekenen present. In de eerste aflevering stond de muziek van Douwe Bob centraal.

Het recept van Beste Zangers en Liefde voor Muziek is intussen gekend: een zevental artiesten uit heel verschillende muziekgenres reizen een aantal dagen naar een afgelegen bestemming. Elke avond van hun trip staat in het teken van een bepaalde artiest, de andere zangers brengen dan een lied van de desbetreffende artiest, maar helemaal herwerkt in hun eigen genre. Dat levert soms verrassende en ontroerende televisie op.

Duncan Laurence zorgt voor ontroering bij Douwe Bob

De eerste aflevering gisterenavond stond meteen in het teken van een Songfestivalartiest. Douwe Bob, in 2016 nog elfde op het Eurovisiesongfestival in Stockholm met Slow Down, mocht zich laten verrassen door de andere deelnemers met herwerkte nummers. Duncan Laurence bracht een ingetogen versie van Douwes lied I Do en dat liet Douwe Bob niet onberoerd. Het optreden vind je hieronder.

play

Opvallend: Slow Down, het liedje waarmee Bob Nederland vertegenwoordigde op het Songfestival, werd door geen enkele artiest uitgekozen voor een herwerkte versie. Dat deert de Songfestivalpret bij de Amsterdammer trouwens allerminst. Onlangs liet hij via diverse interviews nog weten dat hij heel graag opnieuw naar het festival wil. Maakt hij een comeback op Zweedse bodem volgend jaar?

Songfestivalartiesten vaker te zien in Beste Zangers

Het is niet de eerste keer dat voormalige Songfestivalartiesten hun opwachting maken in Beste Zangers. Onder anderen Glennis Grace (Eurovisiesongfestival 2005), Trijntje Oosterhuis (Eurovisiesongfestival 2015) en OG3NE (Eurovisiesongfestival 2017) namen eerder deel aan het programma.

Wisselwerking tussen Nederland en Vlaanderen

Een van de bekendste herwerkte Songfestivalliedjes, ook in Vlaanderen, is ongetwijfeld de Belgische inzending van 1989. Door de Wind, destijds vertolkt door Ingeborg, maar eigenlijk een nummer van Stef Bos, werd in 2020 herwerkt tot een krachtige power ballad door zangeres Miss Montreal (video hieronder).

play

Er is nog meer kruisbestuiving tussen Nederland en Vlaanderen want heel vaak nemen Nederlandse artiesten deel aan het Vlaamse Liefde voor Muziek en vice versa. Zo waren onder anderen Milow en Belle Perez eerder te zien in Beste Zangers en onder anderen Jaap Resema en ook Stef Bos te zien in Liefde voor Muziek. Ook in Vlaanderen was Door de Wind trouwens een dankbaar nummer om in een nieuw jasje te gieten in de recentste versie van het programma. Portland maakte er de emotionele song The Only Thing van (zie video hieronder).

play

Herwerkte versie van ‘Arcade’ binnenkort in Beste Zangers

In Nederland is de spits dus afgebeten in de nieuwe reeks van Beste Zangers. Het programma is de komende weken elke zaterdagavond te volgen op NPO1 om 20.30 uur. Alle informatie is te vinden via de site van AVROTROS. Wanneer Duncan Laurence precies zal gevierd worden, is nog niet terug te vinden op de website. In een trailer is wel al te horen dat Arcade in ieder geval in een nieuw jasje zal gestoken worden.

Advertentie