Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Gustaph genomineerd voor vier categorieën bij Vlaamse muziekprijzen ‘MIA’s’

Stef Caers, beter bekend onder zijn artiestennaam Gustaph, heeft de muziekscène doen oplichten met zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival voor België in 2023 en zijn zevende plaats daar. Gustaph heeft niet alleen de aandacht getrokken van het internationale publiek tijdens zijn optreden in Liverpool, maar heeft nu ook de Vlaamse muziekwereld veroverd met zijn nominaties in diverse MIA-categorieën, de prestigieuze Vlaamse muziekprijzen georganiseerd door VRT en VI.be.

Voor het grote publiek althans, want Gustaph is al jarenlang actief in het artistieke milieu. De gemiddelde Vlaming leerde hem kennen dankzij zijn deelname aan en winst in Eurosong 2023, de opnieuw van stal gehaalde Vlaamse voorronde voor het Eurovisiesongfestival.

In een jaar waarin Pommelien Thijs de schijnwerpers heeft gestolen met maar liefst negen nominaties, vecht Gustaph mee om de erkenning van de Vlaamse muziekprijzen. Met zijn hit Because of You is hij niet alleen genomineerd voor “Hit van het jaar 2023” maar ook voor “Videoclip”.

De nominaties van Gustaph in de categorieën “Doorbraak” en “Pop” getuigen van zijn opkomst als bekende naam in de Vlaamse muziekscene. Ondanks het feit dus dat hij al veel langer als zanger aan het werk is, onder andere bij Hercules & Love Affair.

Gustaphs aanwezigheid als de enige Engelstalige act in de categorie “Pop” benadrukt de veelzijdigheid en het grenzeloze karakter van zijn muziek, naast andere prominente Nederlandstalige acts zoals Bazart, CAMILLE, Metejoor en Pommelien Thijs. Om de trofee voor “Doorbraak” te winnen, moet Gustaph voorbij onder andere Aaron Blommaert.

Meer genomineerden

Het recente besluit van de MIA-organisatoren om meer genomineerden toe te laten in elke categorie heeft geleid tot een toename van artiesten die kans maken op een trofee.

Zoals Gustaph, die met zijn Songfestivalnummer Because of You en zijn opmerkelijke videoclip zijn weg heeft gevonden naar deze prestigieuze nominaties. Concurrenten in de categorie “Videoclip” zijn onder andere dEUS, Pommelien en Tamino & Angèle.

In de categorie “Pop” wordt het spannend met namen als Bazart, CAMILLE, Metejoor en alweer Pommelien. Diezelfde namen komen terug in de categorie “Hit van het jaar”, met Lost Frequencies in plaats van Bazart.

Stemmen tot en met 10 december

Gustaphs deelname aan het Eurovisiesongfestival heeft zijn muzikale veelzijdigheid en creatieve aanpak benadrukt, wat heeft bijgedragen aan zijn bekendheid als een intrigerende artiest bij het publiek.

Ondertussen is ook zijn opvolger Already Know op de radiozenders te horen. Nog een Eurosong 2023-artiest maakt trouwens kans op een trofee. The Starlings zijn namelijk genomineerd als “groep”.

Stemmen kan nog tot en met zondag 10 december op de website van de MIA’s. De prijzen worden uitgereikt op 24 januari in het Sportpaleis. Dan weten we of Gustaph nog een hoed kan zetten op zijn al fantastische 2023.

Bekijk hier nog eens het optreden van Gustaph op het Songfestival in Liverpool.

play

Advertentie