Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Hitsucces ‘Arcade’ brengt Duncan Laurence naar buitenland

Het gaat hard voor Duncan Laurence (28) sinds hij in 2019 het Eurovisiesongfestival won voor Nederland. Zijn nummer Arcade bereikte in 45 hitlijsten wereldwijd een plekje in de top 50. Het gevolg laat zich raden; de sympathieke singer-songwriter uit Spijkenisse smeedt het ijzer nu het heet is en vertrekt binnenkort op wereldtournee. (asi)

Vooraleer hij het buitenland gaat veroveren, treedt Duncan Laurence in het najaar nog eens op voor eigen publiek. Op 25 oktober staat een optreden in De Melkweg in Amsterdam op het programma, lezen we op de nieuwswebsite NU.nl.

Naar Parijs

Daarna gaat het richting Parijs, waar hij op 4 november op de planken staat in La Maroquinerie. De Franse fans liggen Duncan nauw aan het hart. ‘Ik hou ervan om in Frankrijk op te treden. De Fransen doen moeite om zich op te kleden voor een concert, iedereen ziet er goed uit’, klonk het in een interview op de Franse radiozender Voltage.

Over de plas dankzij TikTok

Daar blijft het echter niet bij. Tijdens de voorstelling van zijn nieuwe single Electric Life liet de zanger ontglippen dat ook India op de agenda staat, aangezien Arcade daar nu ook furore maakt. Dat Duncan Laurence ook de grote plas zal oversteken, staat al vast, alleen is het nog niet geweten wanneer precies. ‘Data kan ik nog niet geven, maar we plannen ook optredens in Amerika’, zei hij tijdens de persvoorstelling van zijn nieuwste single.

Het grote succes van Duncan Laurence in de VS kwam er dankzij TikTok. Eind 2020 werd Arcade onderdeel van een ware hype op de populaire app. De zanger werd vervolgens uitgenodigd bij Ellen DeGeneres en zelfs Kelly Clarkson maakte een cover van het winnende Songfestivallied.

play

Advertentie