Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Hooverphonic op nummer 1 in Ultratop

Hooverphonic is er met The Wrong Place in geslaagd op de eerste plaats van de Ultratop te komen, de lijst met de meest gestreamde, meest gedownloade, meest gespeelde en meest verkochte singles. De laatste keer dat een Belgische Songfestivalinzending die plaats wist te bereiken, was in 2017, met Blanche en City Lights.

De winnaar van het Songfestival dit jaar, de Italiaanse rockgroep Måneskin, komt met Zitti e buoni binnen op de negende plaats. Verderop in de lijst komen we nog vier inzendingen van dit jaar tegen. Op 29 staat het Oekraïense Shum van Go_A, vijfde in Rotterdam, op 36 staat de runner-up, Barbara Pravi uit Frankrijk met Voilà. Destiny uit Malta staat met haar Je me casse op 48, Gjon’s Tears sluit de lijst af met Tout l’univers.

In de Ultratip staan nog meer Songfestivalinzendingen klaar om de Ultratop binnen te dringen. Blind Channel staat er met Dark Side op één, El Diablo van Elena Tsagrinou volgt op twee. Op vier is er The Roop met Discoteque en op zes Mata Hari van Efendi. De Zweed Tusse staat met Voices op elf en de Noor TIX, de winnaar van onze ludieke Barbara Dex Award, met Fallen Angel op achttien. Vanaf 29 vinden we achtereenvolgens Senhit, Stefania, Eden Alene en Manizha. Jeangu Macrooy staat op 40, James Newman op 47.

Advertentie