Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSKIEV 2017

Jana Burčeska bij psycholoog om zich voor te bereiden op songfestival

Jana Burčeska, de zangeres die Macedonië (VJR) zal vertegenwoordigen in Kiev, is zich volop aan het voorbereiden op haar aankomende songfestivaldeelname. Ze gaat hiervoor zelfs langs bij een psycholoog. Hopelijk ziet ze het nog zitten …

Jana heeft een kort interview gegeven over haar deelname aan het Eurovisiesongfestival. Het is duidelijk dat de zangeres zich op haar geheel eigen manier aan het voorbereiden is. Jana: ‘Dit klinkt misschien een beetje raar, maar de gesprekken met mijn psycholoog helpen mij het meeste ter voorbereiding. Momenteel werken we rond faalangst en hebben we het over alle uitdagingen die er zitten aan te komen’, zegt de artieste. ‘Ondertussen werk ik met een zangcoach aan mijn stem en doe allerlei oefeningen om fit te blijven. Gezondheid is belangrijk!’, weet Jana.

Werkt ze dan ook aan haar liedje voor Kiev? ‘Daar kan ik niet veel over vertellen. De omroep van Macedonië heeft verschillende liedjes ontvangen en we proberen nu uit te vissen welke song het best bij me past’, zegt ze.

Het is dus nog niet duidelijk wanneer we de Macedonische inzending voor het eerst zullen horen. De zangeres kijkt ondertussen uit naar mei: ‘Ik ben een beetje nerveus, maar tegelijk ook vastberaden en gefocust. Ik kon eerst niet geloven dat ik geselecteerd was en dacht dat het om een vergissing ging! Maar achteraf kon ik niet ophouden met lachen.’ Afwachten of ze ook in haar halve finale zal blijven lachen, want het land van Jana behaalde de laatste tijd slechte songfestivalresultaten.

 

 

Advertentie