Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Kristian Kostov gekroond tot winnaar ‘EBBA publieksaward 2018’

De 17-jarige Kristian Kostov, de Bulgaarse runner-up van het Eurovisiesongfestival 2017, werd door het publiek gekozen tot grote winnaar van de European Border Breakers Awards 2018. Uit tien genomineerden, waaronder onze Blanche en Salvador Sobral die tijdens datzelfde Songfestival beiden een top vijf plaats in de wacht sleepten, werd hij tot publiekswinnaar gekroond. Vorig jaar won Dua Lipa uit het Verenigd Koninkrijk deze prestigieuze award nog.

De European Border Breakers Awards 2018 vonden gisterenavond plaats in Groningen, Nederland. Een aantal van de awardwinnaars traden op tijdens de show. Kristian en Blanche brachten allebei een unieke versie van hun Songfestivalliedjes Beautiful Mess en City Lights. Salvador kon helaas niet aanwezig zijn vanwege het herstel van zijn operatie. Wel was zijn manager aanwezig om namens hem zijn speech voor te lezen. Jools Holland, muzikant en BBC presentator,  presenteerde de awardshow. Ook vergezelde hij Kristian Kostov en Youngr (uit Verenigd Koninkrijk) tijdens een speciaal optreden.

De EBBA Awards 2018

Elk jaar ontvangen tien aanstormende Europese artiesten een European Border Breakers award. Hiermee wordt hun grote succes binnen Europa erkend.

De winnaars van 2018:

o Alice Merton (Duitsland)

o Alma (Finland)

o Blanche (België)

o Kristian Kostov (Bulgarije)

o Off Bloom (Denemarken)

o Salvador Sobral (Portugal)

o Sigrid (Noorwegen)

o Skott (Zweden)

o The Blaze (Frankrijk)

o Youngr (Verenigde Koninkrijk)

Advertentie