Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Lara Fabian sluit nieuwe songfestivaldeelname uit

Zangeres Lara Fabian zegt njet op de vraag of ze ooit opnieuw aan het Eurovisiesongfestival wil deelnemen. Dat blijkt uit een interview tussen Fabian en Deredactie.be.

Lara Fabian werd geboren in 1970 in het Brusselse Etterbeek als Lara Crokaert, met een Belgische vader en een Italiaanse moeder. In 1988 vertegenwoordigde ze als achttienjarig meisje Luxemburg op het songfestival. Haar song Croire eindigde vierde, en net als Céline Dion werd ook Lara Fabian na haar songfestivaldeelname gelanceerd.

Culturele grens

Gisterenavond gaf ze het laatste concert van haar tournee Ma vie dans la tienne (‘Mijn leven in het jouwe’) in Vorst Nationaal. Deredactie.be sprak met de zangeres. Fabian heeft onlangs een duet opgenomen met Natalia, in een verleden ook nog runner-up van Eurosong 2004, en hekelt de “harde culturele grens” in ons land: ‘Ik vind het vreemd dat mensen in Namen of Luik nooit hebben gehoord van zo’n krachtige stem als die van Natalia. […] We missen misschien wel zaken die op nauwelijks enkele kilometers van onze deur gebeuren. Dat is wat we voor ogen hadden toen we het duet met Natalia opnamen.’

Qua hitparadesuccessen heeft ze vooral in Wallonië goed geboerd. Haar grootste hit in de Vlaamse Ultratop was de song Adagio, die in 1999 bescheiden piekte op de 29e plaats.

Been there

Op de vraag of ze een tweede songfestivaldeelname overweegt om wat meer bekendheid te genereren aan de Nederlandstalige kant van de taalgrens, is er geen twijfel: ‘Ik heb die kans gehad en genomen toen ik jong was, maar het is niet iets wat in toekomstprojecten zit. Been there, done that, bought the T-shirt.

Bij die toekomstprojecten hoort onder meer wel een nieuw Engelstalig album, waarmee ze volgend jaar op de proppen zal komen. In juni komt er alvast een nieuwe single uit.

Croire:

play

Advertentie