Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Lighthouse X stopt ermee

De Deense band Lighthouse X heeft besloten ermee te kappen. Het mannentrio geeft op 17 augustus haar laatste optreden.

Lighthouse X is een boysband bestaande uit Søren Bregendal, Martin Skriver en Johannes Nymark die naar eigen zeggen muziek gebruiken om een verschil te maken. Via muziek willen ze een dialoog opzetten, met oog voor diversiteit, respect en zorg naar anderen. De groep steunt organisaties die kinderen helpen met angst en pesten door een deel van hun concertopbrengsten daaraan te doneren. Het trio won verrassend Dansk Melodi Grand Prix 2016 en mocht Denemarken op het songfestival in Stockholm vertegenwoordigen met Soldiers of Love.

Dat werd geen succes, het drietal finishte voorlaatste in de tweede halve finale. Nu heeft de band beslist ermee op te houden. “Het was een mooie, inspirerende en uiterst zinvolle tijd samen. Veel van onze verwezenlijkingen zouden nooit plaatsgevonden hebben zonder de steun van onze fans in Denemarken en daarbuiten. We danken jullie voor jullie steun”, klinkt het.

Hun laatste optreden is op 17 augustus tijdens de Copenhagen Pride. Dat is niet toevallig aangezien de band diversiteit en vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel droeg.

Advertentie