Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSMALMO 2024

Loreen liet Johnny Logan stikken voor ‘Euphoria’-duet

De twee dubbele Songfestivalwinnaars samen in duet, dat was het idee achter de intervalact van Johnny Logan dinsdagavond. Vreemd genoeg trok Loreen amper drie weken voor de start van de repetities alsnog haar staart in. Omdat zij afhaakte, mocht Logan solo zijn versie van Euphoria brengen in de eerste halve finale van het Songfestival.

Tijdens de pauze van de eerste halve finale viel tweevoudig Songfestivalwinnaar (derde keer als componist, red.) Johnny Logan op met zijn cover van Euphoria van Loreen. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat Logan alleen op het podium stond, blijkt nu.

Loreen zegt ‘nee’

Zweedse krant Aftonbladet schrijft dat Johnny Logan samen met Loreen had moeten optreden. De ‘koning’ en ‘koningin’ van het Songfestival zouden samen in duet gaan. Johnny zegde meteen toe, net als Loreen zelf. Maar de Zweedse bedacht zich op het laatste nippertje. Ze zou pas drie weken voor de start van de repetities ‘nee’ hebben gezegd tegen duetten met haar Ierse mede-winnaar.

Frustratie

Dat Loreen besloot om haar kat te sturen, is slecht gevallen bij de productie van de Songfestivalshows. Het zou tot grote frustratie geleid hebben bij de ploeg. Intussen probeert de manager van Loreen de meubelen te redden. Hij zegt dat de tweevoudige winnares nooit van plan is geweest om met Johnny op te treden. De bronnen van Aftonbladet spreken dat tegen en beweren dat Loreen zich gewoonweg bedacht heeft.

Op moment van schrijven staat Loreen nog altijd ingepland om op te treden tijdens de grote finale van het Songfestival 2024. Als ze niet van gedachten verandert, brengt ze daar haar nieuwe single. Dat nummer zal ze promoten tijdens haar komende Europese tournee.

Het solo-optreden van Johnny Logan:

play

Advertentie