Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Mahmood komt met nieuwe single: ‘Barrio’

Mahmood werd knap tweede tijdens het voorbije Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Nu heeft hij een nieuwe single en videoclip de wereld ingestuurd. Het succes van Soldi evenaren wordt een hele opdracht maar met de opvolger, Barrio, wil hij bewijzen dat hij nog niet klaar is met muziek maken.

De carrière van de Italiaanse Mahmood kent hoogdagen. Zijn nummer Soldi blijft records breken, zo heeft de videoclip maar liefst 126 miljoen views op de teller staan. Daarmee stoot hij de winnares van 2018, Netta, van de troon. Binnenkort gaat hij ook van start met zijn Europese tournee. Voor wie hem nog live aan het werk wil zien: op 31 oktober doet hij Brussel aan én er zijn nog tickets.

View this post on Instagram

CERCAMI NEL BARRIO…

A post shared by Mahmood (@mahmood) on

Tweede single 

Met Barrio, wat Spaans is voor buurt of gemeenschap, toont hij opnieuw het verhaal van een relatie tussen mensen. Waar Soldi over de relatie met zijn vader ging, gaat Barrio over een hechte vriendschap. Hij noemt het zelf een ode aan het dagelijkse leven. Het is een mix geworden van urban music met Spaanse én Arabische tinten. In de Italiaanse krant Corriere Della Sera zei hij het volgende:

Het nummer zit vol met verborgen boodschappen. Ik verwijs naar de Egyptische godin Isis, zij bracht mensen bij elkaar. Dat wil ik ook doen met mijn muziek. Ik stond erop niet in herhaling te vallen en een ‘dertien-in-een-dozijn’ nummer uit te brengen.

Videoclip

De regisseur voor het nummer is Attilio Cusani. Hij regisseerde ook de videoclip voor Soldi, en duidelijk met succes. Of het opnieuw een schot in de roos is, zullen we moeten afwachten.

Advertentie