Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Israël – Nadav Guedj gaat het Israëlische leger in

De carrière van Nadav Guedj uit Israël zal de komende periode even op een lager pitje staan. De reden? De jongeman is 18 jaar geworden en moet net als zijn Israëlische leeftijdsgenoten zijn dienstplicht in het leger vervullen.

Nadav plaatste een foto op Facebook waarop hij te zien is in zijn legeruniform, compleet met legerboots. Een groot contrast met de gouden sneakers die Nadav vorig jaar droeg op het Weense songfestivalpodium.

I'm a SOLDIER boy 💪🏼💚🎙(צילום: עומר הכהן📸)

Geplaatst door Nadav Guedj op dinsdag 15 november 2016

In België werd de militaire dienstplicht al een hele tijd geleden afgeschaft, maar in sommige landen moeten jongeren wél nog steeds het leger in. In Israël is dat het geval. Vanaf je 18e verjaardag moet je vertrekken naar een militaire basis om er mee te draaien als soldaat. Zanger Nadav Guedj moet als jongen drie jaar lang het leger in, meisjes maar twee jaar.

Guedj nam in 2015 deel aan het songfestival in Oostenrijk. Met zijn populaire feestliedje Golden Boy haalde hij de top 10 van het eindklassement. Het was van 2010 geleden dat Israël nog eens de finale van de liedjeswedstrijd had gehaald.

Leuk weetje: transseksuele zangeres Dana International, geboren in een mannenlichaam, meldde zich destijds ook aan. Omdat jonge Yaron (de jongensnaam van Dana) zich toen al verkleedde als vrouw en zei een geslachtsoperatie te overwegen, moest hij zijn dienstplicht niet vervullen. Yaron werd uiteindelijk Sharon.

Advertentie