Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSUNCATEGORIZED

Nederlandse Songfestivalzangeres Anneke Grönloh overleden

Gevierde Nederlandse zangeres Anneke Grönloh is niet meer. De 76-jarige zangeres stierf in Frankrijk, waar ze woonde. In 1964 stond ze op het Songfestival in Kopenhagen. Met Jij bent mijn leven werd ze tiende op dertien deelnemers.

Toen ze aan de top van haar carrière stond was Anneke Grönloh een van de meest succesvolle zangeressen van Nederland. Ze had verschillende tournees in het buitenland, en trad zelfs op met Cliff Richard. In 1964 mag ze naar het Eurovisiesongfestival in Denemarken. In haar eigen voorronde bracht ze drie liedjes. Met haar liedje Jij bent mijn leven werd ze uiteindelijk tiende, een gedeelde plaats met ons land.

Hearts of Soul

Van dat festival zijn de tv-beelden verloren gegaan. Online zijn dus enkel verschillende foto’s en geluidsfragmenten terug te vinden van Anneke’s optreden. In 1969 waagt ze haar kans in de nationale voorronde, maar wint niet. Het achtergrondkoor van Grönloh werd gevormd door de Hearts of Soul. Je weet wel, de groep die voor Nederland deelnam aan het Eurovisiesongfestival van 1970 en voor België in 1977.

play

De overleden zangeres werd vooral bekend door haar hit Brandend Zand. Wereldwijd verkocht ze om en bij de 30 miljoen platen. In 2016 kreeg Anneke een zware longembolie. Vanaf dan was ze afhankelijk van een zuurstofapparaat, ook tijdens haar concerten.

Advertentie