Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Nieuw album: Il Volo beleeft magische nacht met Placido Domingo

Il Volo heeft een nieuw album uitgebracht. En dat is er eentje om U tegen te zeggen. Notte magica – A Tribute to the Three Tenors is een eerbetoon geworden aan een concert dat op 7 juli 1990 plaatsvond en een ereplaats in de Italiaanse muziekgeschiedenis verdiende. Die dag traden Josè Carreras, Placido Domingo en Luciano Pavarotti samen op in Teatro delle Terme di Caracalla in Rome als ‘I tre tenori’ (De drie tenoren).

En dat doen de mannen van Il Volo nu, 26 jaar later, nog eens over. Ongeveer toch, op een cd. De drie Italianen waren nog niet geboren toen het unieke concert plaatsvond, maar zijn wel opgegroeid met de muziek en beschouwen de drie tenoren als voorbeelden. Op het album zijn nummers zoals Nessun dorma, O sole mio, Ave Maria en My Way te vinden. Om het plaatje af te maken komt Placido Domingo himself Non ti scordar di me meezingen op het album.

Meezingen deed Domingo ook op 11 oktober. Il Volo stond toen op het podium op de Piazza Santa Croce in Firenze met Una notte magica – Tributo ai tre tenori,  een unieke show die rechtstreeks op Canale 5 in Italië te zien was. De bedoeling van het album en van deze show is om de muziek van Carreras, Domingo en Pavarotti ook naar een jonger doelpubliek te brengen.

Het album is online te koop.

play

Advertentie