Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Ons verslag van optreden Loïc Nottet: koning in Vorst

Twee keer moest het uitgesteld worden, na anderhalf jaar kon Loïc Nottet eindelijk zijn optreden in Vorst Nationaal geven om zijn album Sillygomania voor de laatste keer voor te stellen. Het was het wachten waard geweest. Wanneer Loïc op het podium staat, weet hij heel goed wat hij doet. Hij was even de koning in Vorst.

Tot drie keer toe scandeerde het publiek zijn voornaam, al voor de show begon. Het is duidelijk dat hij een harde kern heeft van fans die er veel zin in hadden. Zoals altijd bij een optreden van Nottet is het visuele in orde. Iedereen op het podium verscheen in het wit. Iedereen, dat waren de drummer en de keyboardspeler/gitarist (die elk af en toe mochten soleren), een danseres, een danser en de zanger zelf. Op het podium: een wit platform bovenaan een witte trap met daarop de keyboardspeler/gitarist en Loïc Nottet zelf voor On Fire. Achteraan het podium een enorm scherm met prachtige visuals.

Uit zijn hand

Ook Loïc zelf maakte meermaals gebruik van de trap. Voor Rosa Maria bijvoorbeeld, waarbij hij zich liet verleiden door zijn danseres, of om een ballade te brengen. Eén van de weinige momenten waarop hij het publiek rustig kreeg. Tot het lied ten einde was en het publiek toch weer in gejuich en luid applaus uitbarstte. De jonge Belgische zanger kreeg alles gedaan van het publiek. Recht laten staan, a capella zijn teksten laten zingen en het publiek wild maken. ‘Vous allez bien?’ vroeg Loïc meermaals. ‘Vous êtes encore chaud?’ Het publiek at uit zijn hand. Vlak voor Cry Out riep hij iedereen op positief te blijven, dat het leven mooi is ondanks moeilijke momenten.

Dat het publiek af en toe stukjes van de tekst zong, was wellicht welgekomen voor de zanger. Hij spurtte over het podium, danste mee met zijn dansers en toonde meermaals hoe soepel hij wel is. Loïc ademde dan ook hoorbaar zwaar in zijn microfoon door al dat bewegen. Hij steekt telkens alles in zijn optredens, zoveel energie dat hij zelfs bijna onze benen los liet komen. De zang leed echter niet onder al dat geweld. Nottet zong foutloos en met een krachtige stem.

Halloween

Op het einde van het optreden, dat 1 uur 50 minuten duurde, verscheen Nottet voor de bisnummers toch eens in een ander kostuum. Verkleed. Hij bracht ons even terug naar Halloween, met eerst een minutenlang filmpje van twee meisjes in het bos en daarna die twee met een hele groep verklede meisjes en zelfs twee grote beren op het podium. Even waanden we ons bij een musical. Als afsluiter werden we getrakteerd op een uptempo/rockversie van zijn Songfestivalinzending uit 2015, Rhythm Inside. Loïc Nottet is zo een artiest op wie België trots mag zijn, een artiest die het misschien toch eens meer in het buitenland moet proberen.

Setlist

 1. On Fire
 2. Heartbreaker
 3. Rosa Maria
 4. Liar
 5. Cure
 6. The One
 7. Poison
 8. Million Eyes
 9. Doctor
 10. TWYM
 11. Cry Out
 12. Monsieur Madame
 13. Candy Land
 14. Candy
 15. Rhythm Inside

Bron: mgy

Advertentie