Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Rusland – Polina Gagarina coach van Aminata in ‘The Voice’

Een opvallende reünie van twee kandidates van het songfestival 2015: in de Russische versie van talentenjacht The Voice kwam de Letse Aminata Savadogo terecht in het team van de Russische Polina Gagarina.

Aminata nam vorig jaar deel voor Letland en werd toen zesde met Love Injection, het hoogste resultaat voor dat Baltische land in een decennium tijd.  In datzelfde jaar werd Polina Gagarina tweede voor Rusland met de song A Million Voices. Gagarina is inmiddels in eigen land uitgegroeid tot vast jurylid in de lokale versie van The Voice. Eén van haar collega’s in de draaiende stoelen is overigens Dima Bilan, runner-up van 2006 met Never Let You Go én winnaar van 2008 met Believe.

De Lets-Burkinese Aminata stond in de blind auditions van The Voice met een oud nummer van uitgerekend Polina Gagarina. Uiteindelijk draaiden zij en Dima Bilan hun stoelen voor Aminata om. Beiden wilden ze Aminata in hun team, maar zij koos uiteindelijk voor haar ‘jaargenote’ Polina. Ze gaan nu samenwerken in de volgende ronde van de talentenjacht.

De blind audition van Aminata:

play

Advertentie