Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Salvador Sobral heeft een nieuw hart

De winnaar van het Songfestival 2017 heeft een succesvolle harttransplantatie overleefd. Dat bevestigen verschillende Portugese media.

Al maandenlang gingen wilde geruchten over allerhande gezondheidsproblemen waar Salvador Sobral aan zou lijden. Een officiële verklaring kwam er evenwel nooit. Officieel miste Sobral de repetities tijdens het Songfestival 2017 omwille van problemen met een overlappende agenda, maar officieus werd wijd en zijd aangenomen dat de Portugees het niet aankon met zijn gezondheid om twee weken in Oekraïne door te brengen en te repeteren.

Begin september maakte hij zelf bekend dat hij zijn muziekcarrière (tijdelijk) on hold zou zette, maar ook toen bleef het vaag qua officieel nieuws over zijn gezondheidstoestand. In het grootste Portugese televisiejournaal werd bekendgemaakt Sobral gisteren onder het mes ging en een harttransplantatie kreeg, die succesvol verlopen is. Hij ligt momenteel op de afdeling intensieve zorgen van het Santa Cruz-ziekenhuis in Lissabon. Op het Portugese televisienet TVI klonk het als volgt:

“De 27-jarige artiest lijdt aan een vergevorderd hartfalen en heeft verschillende maanden gewacht op een compatibele donor.”

Het is nog onbekend hoelang Salvador Sobral zal moeten revalideren en of en wanneer zijn muziekcarrière nieuw leven zal worden ingeblazen.

Advertentie