Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

San Marino’s Serhat helpt Els de Schepper aan nieuwe single

Een samenwerking die we niet zagen aankomen: Serhat en Els de Schepper. De tweevoudige Songfestivaldeelnemer van San Marino heeft de muziek gecomponeerd van Unsaid, de nieuwe single van Els. De bekende comédienne nam in 2006 trouwens deel aan de Vlaamse preselectie voor het Eurovisiesongfestival.

Vijf jaar geleden verloor Els de Schepper Adel, de liefde van haar leven. Na al die jaren lukt het haar eindelijk om over die periode te praten. De Schepper heeft dat immense verlies en verdriet verwerkt in haar nieuwe single Unsaid. Niemand minder dan zingende tandarts Serhat Hacıpaşalıoğlu schreef de muziek van het nummer.

Twee keer Songfestival

De naam van Serhat, die zelf Turks is, doet een serieus belletje rinkelen bij Songfestivalfans. Hij was twee keer de inzending van San Marino op het Songfestival. Met I Didn’t Know haalde hij in 2016 de finale niet. In 2019 slaagde hij daar wel in. Met Say Na Na Na werd hij negentiende in Tel Aviv. Dat is nog altijd de beste notering van San Marino in een Songfestivalfinale.

play

Serhat werd bij het nummer betrokken dankzij songwriter Jens Geerts, die de tekst van Unsaid schreef. Bij het nummer hoort ook een videoclip. De kleuren en composities in de video werden geïnspireerd door de tekeningen van Els uit haar boek Jij krijgt een pluim!. Je kan het nummer overal streamen.

play

Els de Schepper heeft als zangeres ook een link met het Songfestival. In 2006 maakte ze een goede beurt bij preselectie Eurosong 2006. Met haar Nederlandstalig nummer Als ik je morgen ergens tegenkom schopte ze het tot in de finale. Twee jaar later, in 2008, schreef ze zich opnieuw in voor onze nationale finale. Maar VRT gaf de actrice en zangeres geen plaatsje in de liveshows.

Els in 2006:

play

Advertentie