Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSALGEMEEN

Songfestival geen afgesloten hoofdstuk voor Helena Paparizou

Voormalig songfestivalwinnares Helena Paparizou zou graag terugkeren naar het songfestival. Dat maakte ze bekend tijdens een interview in de Griekse pers.

In 2001 startte het songfestivalavontuur voor Helena Paparizou toen ze als lid van de groep Antique als derde finishte. Vier jaar later keerde ze solo terug en won ze met My Number One. In 2014 probeerde ze een derde keer het songfestivalpodium te bereiken, maar dan in haar geboorteland Zweden. In Melodifestivalen, de nationale voorronde, werd ze eervol vierde.

Zelf geeft ze nog niet op en beschouwt ze het songfestival nog niet als een afgesloten hoofdstuk. ‘Het songfestival is nog niet over voor mij. Als ik een goed lied vind, wil ik graag Griekenland vertegenwoordigen’, zegt ze in een interview met MAD TV. Paparizou zou volgens de geruchten binnenkort in de jury zetelen van de Griekse talentenjacht Rising Star. Ook daar staat ze niet weigerachtig tegenover, integendeel.

De voorbije weken was Paparizou voornamelijk in Griekenland actief, binnenkort vertrekt ze naar Zweden waar ze tot december zal touren. Onlangs bracht ze haar single Fiesta nog op de MAD Video Music Awards. Daar zong ze met de Rus Sergey Lazarev ook diens songfestivalnummer.

Advertentie