Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Songfestivalartiesten brengen eindejaarssfeer met eigen kerstlied

Verschillende Songfestivalartiesten geraken in de kerstsfeer. Een aantal van de ex-deelnemers heeft een eigen kerstlied uitgebracht. Zo wordt misschien de pijn van het afgelaste Songfestival 2020 wat verzacht en kunnen we ondertussen van nieuwe muziek van de Songfestivalartiesten genieten, in afwachting van de inzendingen voor 2021.

Little Big – S*ck my d*ck 2020

De groep die Rusland zou vertegenwoordigen in 2020 met het aanstekelijke Uno. Little Big had op Instagram naar aanleiding van een vraag van een fan laten weten dat de groep niet automatisch geselecteerd zou worden voor 2021, maar dat de groep wel liedjes in zal sturen naar de Russische omroep. In afwachting daarvan is er een kerstlied dat afgeeft op het jaar 2020.

play

Måns Zelmerlöw – Alone on Christmas Eve

In Scandinavië zijn de mensen gek van Kerst en het decor is er met alle sneeuw ook perfect voor. De Zweedse winnaar van 2015 heeft zich aan een kerstlied gewaagd.

play

Daði Freyr – Every Moment Is Christmas With You

Nog een Scandinavische artiest die wat vrolijkheid wilde brengen in dit trieste jaar. De topfavoriet voor de winst in 2020 heeft een lied met een video in geheel eigen stijl uitgebracht.

play

Ulrikke – Spend Christmas With Me

De Noorse Ulrikke, die we in 2021 niet zullen terugzien, heeft er zelfs een volledig kerstalbum van gemaakt, met een aantal duetten. De liedjes zijn zowel in het Noors als het Engels.

The Mamas – All I Want for December

Ook de Zweedse The Mamas hebben het niet bij één kerstliedje gehouden. Of ze in 2021 op het Songfestival te zien zullen zijn, is nog afwachten, maar ze wagen alvast nog eens hun kans via de Zweedse voorronde Melodifestivalen.

Alicja – Kolęda Dla Nieobecnych

De Poolse vertegenwoordigster voor het Songfestival 2020 brengt een eigen versie van een Pools kerstlied uit 1999. De titel betekent Kerstmis voor de afwezigen en lijkt door de betekenis voor dit jaar geschreven. Het gaat over de lege stoelen aan de kersttafel.

play

Anna Bergendahl – It Never Snows In California

De Zweedse deelneemster aan het Songfestival 2010 en regelmatig Melodifestivalen-deelneemster brengt een lied over hoe ze Kerst ver weg van haar geliefden door moet brengen.

play

zalagasper – sto idej (Honderd ideeën)

Het Sloveense duo van het Songfestival in 2019 heeft een lied uitgebracht dat niet meteen aan Kerst doet denken. Wanneer je echter de vertaalde tekst opzoekt, is het duidelijk dat het verhaal zich in het winterseizoen afspeelt. Het koppel zingt over sneeuw, warme thee en over wat een perfect cadeau zou kunnen zijn.

play

KeiiNO – A Winter’s Night

De Noorse sensatie van het Eurovisiesongfestival kon als Scandinavische groep niet uitblijven en bracht onderstaand lied uit.

play

Stig Rästa – Jõulud sinuga (Kerst met jou)

Hofleverancier van liedjes voor de Estse voorronde Eesti Laul en zelf deelnemer in 2015, samen met Elina Born.

play

Jessica Andersson – Do You Hear The Bells

Jessica vertegenwoordigde Zweden als helft van het duo Fame op het Songfestival 2003 met Give Me Your Love en waagt in 2021 opnieuw haar kans in Melodifestivalen.

play

Secret Garden – Sacred Night

Nog een groep die een volledig kerstalbum uitgebracht heeft. We gaan iets verder terug in de tijd, want dit is de winnaar van het Songfestival in 1995.

My Marianne – Come Whatever, Come What May

Deze zangeres nam nog niet deel aan het Songfestival, ze probeerde dit wel al in 2009, 2012 en 2016 en nam deel aan het Junior Eurovisiesongfestival 2006. Voor de Songfestivalfilm zong ze de liedjes in voor actrice Rachel McAdams. Samen met de Zweedse zanger Jonathan Johansson bracht ze onderstaand lied uit.

play

Advertentie