Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSMALMO 2024

Songfestivalwinnaar Nemo op ‘Break The Code Tour’ door Europa

Net als vele andere Songfestivaldeelnemers van dit jaar heeft nu ook winnaar Nemo bekendgemaakt door Europa op tournee te gaan. Dat deelde de Zwitserse artiest in een story op hun Instagrampagina. De tournee houdt onder andere halt in Amsterdam en Antwerpen.

Het is ondertussen al iets meer dan een maand geleden dat Nemo het Eurovisiesongfestival in Malmö won. Nu blijkt hen de tijd rijp te vinden een Europese tournee aan te kondigen, getiteld Break The Code Tour. Die gaat van start op 16 maart 2025 en loopt voorlopig tot en met 19 april. Op 31 maart staat Nemo in Trix, Antwerpen, op 1 april in Melkweg, Amsterdam. Tickets gaan in de verkoop op vrijdag 14 juni om 11.00 uur.

Eerste ep in 2015

In Malmö zorgde Nemo voor de eerste Songfestivalwinst voor Zwitserland sinds 1988. Toen won de Canadese Céline Dion met Ne partez pas sans moi. Nemo is echter niet aan hun proefstuk toe wat optreden betreft. Vanaf hun tiende verjaardag was hen lid van het kinderkoor van hun thuisstad Biel.

Drie jaar later trad Nemo op in een musical. Nog eens drie jaar later, in 2015, bracht hen hun eerste ep uit, Clownfisch. In 2017 was er zowel Momänt-Kids als Fundbüro. Twee jaar geleden volgde de vierde, Whatever Feels Right. Nu komt de artiest hun muziek voorstellen in de Lage Landen.

Bekijk hier nog eens het optreden van Nemo als Songfestivalwinnaar.

play

Advertentie