Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Teach-in brengt ‘verdwenen’ album uit

Meer dan veertig jaar na het winnen van het Eurovisiesongfestival voor Nederland in 1975, heeft de band opnieuw hun album Room 115 uitgebracht. Dat is opmerkelijk want de opnames waren jarenlang nergens te vinden.

In 1979 reisde de band af naar het Britse Stockport en nam het album  Room 115 op, genoemd naar de hotelkamer waar de groep verbleef. Twee singles werden uitgebracht: Bad days en Regrets. De rest van het album is daarna op mysterieuze wijze verdwenen. Jarenlang gingen er verschillende verhalen rond. Zo zouden ze gestolen zijn of zijn verwoest tijdens een brand.

Veertig jaar later zijn de zoekgeraakte opnames wonderbaarlijk genoeg weer teruggevonden en wel door de drummer van de band, Ab Timmer. De opnames bleken gewoon opgeslagen te liggen in de voormalige studio van Ab. Zijn zoon luisterde toevallig naar de opnames toen hij wat onderzoek deed naar de muziek die zijn vader maakte in die tijd. Ab verwacht niet dat ze er veel aan zullen verdienen, maar hij is erg trots dat het album er nu dan eindelijk is.

Room 115  van Teach-in is nu al te beluisteren op Spotify en iTunes:

Na de winst op het Songfestival met het lied Ding-a-Dong maakte de band een enorm succes door. Ding-a-Dong werd een enorme hit in Europa, waarna ze het album Get On Board en de singles Goodbye Love en Rose Valley maakten. In 1976 verliet leadzangeres, Getty Kaspers, de band om aan haar solocarrière te beginnen. De Nederlandse Marianne Wolsink en de Vlaamse Betty Vermeulen vervoegden de groep, wat resulteerde in Teach-in’s grootste hit, Upside down. Vermeulen zegt nu zelfs dat ze interesse heeft in een reünie.

Advertentie