Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSALGEMEEN

‘The X Factor UK’ strikt de mannen van ABBA

Niemand minder dan Benny Andersson en Björn Ulvaeus maken dit weekend hun opwachting in de Britse talentenjacht tijdens de liveshow op zaterdag die als rode draad, jawel je raadt het al, muziek van ABBA heeft.

Deze week komt het tweede luik, Mamma Mia! Here We Go Again, uit op dvd en de bedenker van The X-Factor, Simon Cowell, zag hier een grote kans om iets unieks voor elkaar te spelen. De gehele show op zaterdag staat in het teken van de legendarische Zweedse band, die na hun overwinning op het Eurovisiesongfestival van 1974, de wereld veroverde.

Geen optreden

Eerst werd gezegd dat de heren, ondertussen 73 en 71 jaar, een optreden zouden geven, maar dat nieuws werd door de zender ITV snel ontkracht. Benny Andersson zal de zes overgebleven halve finalisten voorzien van een masterclass deze week en Björn Ulvaeus zal op zaterdagavond in de studio aanwezig zijn om het resultaat te zien. Bij de zes kandidaten zit nog steeds Brendan Murray, die in 2017  deelnam voor Ierland.

We zijn heel blij dat we de kandidaten kunnen helpen en kijken enorm uit naar hoe ze onze nummers gaan interpreteren en brengen op zaterdag

Nieuw materiaal

In april van dit jaar kondigde de band ook al aan dat ze na 35 jaar terug samen in de studio zouden zitten en dat de Britse zender BBC in samenwerking met de Amerikaanse zender NBC in december een special gaat uitzenden waarin de band zal optreden met een nieuw nummer I Still Have Faith In You weliswaar als hologrammen. Al durven sommige bronnen beweren dat dit allemaal is uitgesteld naar het voorjaar van 2019.

View this post on Instagram

❤️ #abbaofficial #abba

A post shared by @ abbaofficial on

Advertentie