Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERS

Veelbesproken Finse groep Pertti Kurikan Nimipäivät stopt ermee

Pertti Kurikan Nimipäivät heeft beslist om er volgend jaar mee op te houden omdat de oprichter van de groep dan 60 jaar wordt. In 2015 was de Finse rockgroep, waarvan de leden allemaal een verstandelijke handicap hebben, nog één van dé hypes van het songfestival in Wenen.

Volgend jaar viert gitarist Pertti Kurikan (uiterst rechts op de foto), zijn zestige verjaardag en dat is voor de rockgroep die gedeeltelijk zijn naam draagt een moment om ermee te stoppen. Perrti wil op pensioen. Ze zullen een reeks afscheidsconcerten spelen om hun fans te bedanken voor alle steun. De band ontstond in 2009.

Bassist Sami Helle (tweede van links op de foto) heeft al plannen voor de toekomst. Hij hoopt in 2017 te kunnen opkomen tijdens de verkiezingen en wil graag verkozen worden. Helle is best opgelucht dat er nu een rustigere periode voor de deur staat. Na het songfestival hadden de bandleden volgens hem geen privéleven meer en hadden ze last van opdringerige fans.

Het einde van de groep komt vrij onverwachts omdat het songfestival de mannen in heel Europa op de kaart had gezet. Pertti Kurikan Nimipäivä werd vooraf getipt als één van de winnaars omdat ze door hun unieke bezetting heel wat aandacht kregen. Uiteindelijk werden ze allerlaatste in hun halve finale met de song Aina mun pitää, het kortste lied ooit gebracht op het songfestival.

De rockers op het podium in Wenen:

play

Advertentie