Ex-deelnemers

EX-DEELNEMERSSTOCKHOLM 2016

Vier maanden na songfestival in Stockholm: videoclip voor ‘1944’

1944, de song waarmee Jamala het 61e songfestival won in het Zweedse Stockholm, heeft uiteindelijk toch nog een officiële videoclip gekregen. Jamala en haar team stelden de clip voor tijdens een persconferentie.

Waarom vier maanden na je overwinning nog met een videoclip op de proppen komen? Volgens Jamala moest de clip opgenomen worden na de zomer om zo een ‘speciale’ atmosfeer te creëren … De productie was in handen van Anatoliy Sachivko en Nikita Kuzmenko. Die laatste nam ook de clip op voor Jamala’s liedje Confused. De beelden werden opgenomen in West-Oekraïne en de set was een verlaten militaire basis, Pamir. Om daar te geraken moesten ze een hoge berg beklimmen. De officiële videoclip van 1944 toont Jamala die samen met haar kompanen hun land proberen te redden. Drama troef dus in de clip.

Ondertussen lijkt Jamala dankzij haar overwinning op het songfestival vooral gouden zaken te doen in haar thuisland Oekraïne. Volgend jaar maakt ze namelijk deel uit van de jury in de Oekraïense songfestivalvoorronde en ze zal als coach haar opwachting maken in het nieuwe seizoen van The Voice. In haar agenda staan voorlopig amper concerten in het buitenland. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat 1944 allesbehalve een commercieel succes was.

De clip:

play

Advertentie