EX-DEELNEMERS

Xandee met ernstige hartproblemen in ziekenhuis

Het gaat niet goed met zangeres Xandee, in 2004 nog onze kandidate op het songfestival in Turkije. Ze onderging de voorbije dagen twee hartoperaties, maar die mislukten allebei. Haar familie en vrienden maken zich nu grote zorgen om de gewezen zangeres van Touch Of Joy.

‘De operatie is woensdag mislukt’, vertelt Sandy’s vriend Jorgen D’Hont in het Nieuwsblad. ‘Het herstel van de hartklep was onvoldoende’. Ook een tweede ingreep liep fout. ‘Haar hart begon het te ­begeven‘ legt Jorgen uit. ‘De chirurg heeft dan resoluut gekozen voor een nieuwe klep, maar haar hart heeft een serieuze knauw gekregen. Hopelijk herstelt ze nu wel. Ze ligt niet op intensieve, maar in de operatiezaal. Het is nu te hopen dat alles ‘op zijn effen’ komt, maar we zijn er nog lang niet.’

Sandy Boets, de echte naam van Xandee, kampte al een tijdje met hartproblemen waardoor een operatie niet kon uitblijven. ‘Heb veel zenuwen en ben beetje bang, maar ben hier in het ziekenhuis in goede handen’, schreef de zangeres vlak voor de ingreep nog op Facebook. Ondertussen ontvangt ze via sociale media heel wat steunbetuigingen van vrienden, familie en fans.

Ondertussen weten we dat de sympathieke zangeres aan de betere hand is. Xandee verblijft nog op intensieve, maar hoopt snel naar een gewone kamer te verhuizen. Ik weet dat me nog een lange revalidatie te wachten staat’, zegt ze tegen Het Laatste Nieuws. ‘Vermoedelijk drie maanden, maar dat deert me niet. Ik ga ook bewust mijn levensstijl wat aanpassen. Ik zal een lijstje krijgen met wat ik nog wel en niet mag eten. Vroeger wilde ik altijd zout op mijn eten, maar dat zal waarschijnlijk niet meer mogen’, lacht ze. In Dag Allemaal staat te lezen dat Xandee het slachtoffer is van enkele medische blunders.

Xandee op het songfestival van 2004:

play

Advertentie