Eurostream 2020

EUROSTREAM 2020

Vanavond: 2e halve finale ‘Eurostream 2020’

Vanavond vanaf 21.00 kun je kijken naar de tweede halve finale van Eurostream 2020, een online wedstrijd die de artiesten en liedjes van het afgelaste Songfestival 2020 wil eren.

De achttien landen die ingeloot waren in de tweede halve finale nemen het vanavond tegen elkaar op en strijden, net als op het echte Songfestival, om tien plekken in de finale van zaterdagavond. Vakjury’s en televoting bepalen elk de helft van de uitslag. De startvolgorde vind je hierboven terug.

Onze eigen redacteurs

De tweede halve finale zal ongeveer een uur in beslag nemen, en de presentatie is volledig in het Engels. Er worden fragmenten van de achttien songs getoond, aangevuld met commentaar van presentatoren Erik Nelson, Samantha Ross, Derek Sillerud en Danny Kristian Vopava. Co-presentator Brandon McCann pikt in om te melden wat er op sociale media gebeurt. Onze eigen redacteurs Gunther Ooms en Joël Braem maken aan het einde van de spannende liveshow de tien finalisten op willekeurige volgorde bekend. Rond 22.00 uur zullen we weten welke tien artiesetn Hooverphonic vergezellen in de finale van Eurostream 2020.

Je mag ook enkele leuke verrassingen en gastoptredens verwachten. Verschillende ex-deelnemers namen een leuke videoboodschap op, en artiesten uit verre uithoeken werden bereid gevonden om een speciaal optreden op te nemen voor Eurostream 2020.

Commentaar

De tweede halve finale start om 21.00 uur vanavond en is live te volgen via de Facebook-, YouTube– en Twitterpagina’s van Eurostream 2020. Voor de liefhebbers: er komen ook aparte uitzendingen met Russisch- en Spaanstalig commentaar.