Italië

ITALIE

Deelnemerslijst ‘Sanremo 2019’ compleet

RAI, de Italiaanse omroep, heeft de kandidaten bekendgemaakt die bij Sanremo zullen strijden voor de overwinning. Wie wint mag namens de Italianen naar het Eurovisiesongfestival, maar moet dat niet. De drie mannen van Il Volo accepteerden die uitnodiging in 2015. Volgend jaar nemen ze opnieuw deel aan Sanremo.

De twee winnaars van Sanremo Giovani, een muziekwedstrijd voor aanstormend zangtalent, mogen deelnemen aan het ‘grote’ Sanremo. Het gaat om Einar en Mahmood. Zij hebben als enigen nog geen song voor februari volgend jaar. We berichtten eerder al over deze nieuwigheden in de Italiaanse muziekcompetitie.

De meest opvallende naam: Il Volo. Dat trio won de competitie in 2015 met Grande amore. Ze gingen in op de uitnodiging om Italië te vertegenwoordigen in Wenen. Ze werden er knap derde. Het maakte Il Volo populair in binnen- en buitenland. In totaal zal de deelnemerslijst 24 kandidaten tellen, met veel oude bekenden uit vorige edities.

Deelnemer(s)Nummer
Achille LauroRolls Royce
Anna TatangeloLe nostre anime di notte
ArisaMi sento bene
BoomdabashPer un milione
Daniele SilvestriArgento vivo
EinarParolo nueve
Ex-OtagoSolo una canzone
Enrico NigiottiNonno Hollywood
Federica Carta e ShadeSenza farlo apposta
Francesco RengaAspetto che torni
GhemonRose viola
Il VoloMusica che resta
IramaLa ragazza col cuore di latta
Loredana BertèCosa ti aspetti da me
MottaDov'è l'Italia
MahmoodSoldi
NegritaI ragazzi stanno bene
NekMi farò trovare pronto
Nino D'Angelo e Livio CoriUn'altra luce
Paola TurciL'ultimo ostacolo
Patty Pravo con BrigaUn po' come la vita
Simone CristicchiAbbi cura di me
UltimoI tuoi particolari
Zen CircusL'amore è una dittatura

69e editie 

De 69e editie van het muziekfestival van Sanremo wordt volgend jaar tussen dinsdag 5 en zaterdag 9 februari uitgezonden op het eerste net van de RAI. De winnaar krijgt de uitnodiging om naar het Songfestival te trekken. Als die artiest daar geen zin in heeft, zal de omroep een andere inzending aanduiden.