Finale belge du Grand Prix Eurovision 1962

logo
Datum
19-02-1962
Locatie
Cultureel centrum, Ukkel
Presentatie
?
Stemsysteem

?

De RTB organiseerde de Belgische voorronde voor 1962, met één noemenswaardig verschil ten opzichte van twee jaar eerder: de uitzending was niet live.

Het concept

Net als in 1960 vond een nationale finale plaats met vijf artiesten en Fud Leclerc die won. Een vakjury, voorgezeten door Robert Ledent, bepaalde de uitslag. Het is niet bekend hoe ze stemde en of er punten of exacte plaatsen werden bekendgemaakt.

Over 1962

Op donderdag 1 februari werd de voorronde opgenomen in het Cultureel Centrum in Ukkel. De kranten pakten twee dagen later al uit met de uitslag. Opvallend genoeg wachtte de RTB ruim twee weken alvorens de finale ook daadwerkelijk uit te zenden: pas op maandag 19 februari maakte het grote publiek kennis met de vijf weerhouden liedjes, vanaf 20.30 uur ’s avonds op ‘Brussel-Frans’.

Leclerc kaapte al voor de vierde opeenvolgende, en tegelijk de laatste, keer de zege weg in een Waalse preselectie. Ook Ferry Devos was al van de partij geweest bij de vorige Waalse voorronde. Kandidaat Eric Channe nam twee keer deel: een keer als zanger en een keer als componist, en dan nog wel van het winnende Ton Nom.

#Deelnemer(s)NummerPlaats
1Fud LeclercTon nom1
2Robert-Charles LansonToi, mon copain?
3Any GodetHambourg?
4Ferry DevosN'oublie jamais?
5Eric ChanneToi, la femme?

Op het Songfestival 1962 werd Fud Leclerc gedeeld laatste. Lees meer op onze geschiedenispagina:

ESC 1962 – Luxembourg City – Final

Advertentie