Interviews

INTERVIEWSLIVERPOOL 2023

Gustaph één maand na Songfestival nog steeds op roze wolk: ‘Er komt een plaat, nu ga ik mijn kans grijpen!’

Het 67e Eurovisiesongfestival ligt alweer één maand achter ons. Terwijl de diehardfans nog volop de PED (Post Eurovision Depression) bestrijden, blijkt Gustaph de draad van zijn gewone leven inmiddels terug opgepikt te hebben. De zangdocent uit Leuven blikt in een exclusief interview aan Songfestival.be terug op de afgelopen weken en maanden.

‘Het zwarte gat zal pas voor na de zomervakantie zijn’, lacht Gustaph wanneer we hem vragen hoe hij de nasleep van het Songfestival beleefd heeft. ‘De dinsdag na de finale ben ik al naar school getrokken om mijn lessen in te halen, dus het was meteen terug over naar de orde van de dag‘, aldus de immer sympathieke Gustaph.

Dat betekent niet dat de zanger niet met volle teugen genoten heeft van de afgelopen periode. ‘Ik zit echt nog steeds op een roze wolk. Met heel veel trots kijk ik terug op wat we gepresteerd hebben in Liverpool. We hebben zo hard gewerkt, er is zoveel strategie aan te pas gekomen. Ik heb ook heel veel promo gevoerd. Kortom: ik ben blij dat het allemaal beloond geweest is.’

Aanvankelijk lagen de kaarten voor Gustaph niet bijster goed. Bookmakers gaven ons land geen schijn van kans en ook in eigen land werd de zanger met vernietigende commentaren geconfronteerd. ‘Gelukkig ben ik niet nieuw in het vak en kan ik wel één en ander relativeren, maar dat neemt niet weg dat het soms wel moeilijk geweest is, zeker als het persoonlijk wordt. We zijn uiteindelijk ook allemaal maar mensen’, bekent Gustaph.

Ook andere artiesten, waaronder de Nederlandse Mia en Dion, kregen het dit jaar hard te verduren. ‘Ik heb op een post van Mia gereageerd, waarin ze zei dat ze het hele gebeuren nu echt achter zich wou laten. En dat moeten mensen met al hun commentaren toch wel leren: Op een bepaald punt is het genoeg geweest‘, verdedigt de zanger zijn Nederlandse collega.

Naast Mia heeft Gustaph ook nog contact met La Zarra (Frankrijk), de Portugese Mimicat en de jongens van Joker Out uit Slovenië. Een samenwerking met één van hen sluit onze Belgische kandidaat niet uit. ‘Dat zou heel fijn zijn, zeker omdat er dan wel al sowieso een publiek voor is’, klinkt het. Concrete plannen liggen evenwel nog niet op tafel.

Wél heeft Gustaph alvast leuk nieuws voor volgend jaar. ‘Nu ga ik mijn kans grijpen, er komt volgend jaar sowieso een plaat!’, luidt het enthousiast. Benieuwd naar meer details? Bekijk dan hieronder het integrale interview.

Advertentie