Interviews

INTERVIEWS

Hooverphonic over lied voor Songfestival: ‘Dit is hoe wij willen deelnemen, punt’

De Belgische inzending voor het komende Eurovisiesongfestival is bekend: Hooverphonic zal er in de eerste halve finale, en hopelijk ook in de grote finale, Release Me brengen. Het lied kreeg zijn radiopremière op MNM en enkele uren later volgde de officiële videoclip. Alex Callier, Raymond Geerts en Luka Cruysberghs tellen nu af naar het Songfestival. Na de persconferentie stonden ze ons graag te woord.

In het interview praat de groep meteen over de gemengde reacties op het liedje. Hoewel vele fans positief zijn, is er toch ook veel twijfel over de kracht van het nummer. De band wil zijn eigen ding blijven doen, zonder te veel aandacht te besteden aan al die meningen. ‘Je moet een uitgesproken idee en visie hebben. We hebben ons been stijf gehouden. Dit moet het zijn, dit zal het worden. Punt’, klinkt het.

Ander liedje

Nog een leuk nieuwtje: Release Me was niet het eerste liedje dat het trio achter de hand had toen het in oktober voorgesteld werden als onze kandidaat voor het Songfestival. ‘Ik wou eerst iets anders proberen, maar uiteindelijk hebben we besloten om ons te focussen op wat Hooverphonic zou uitbrengen als groep’, zegt Alex daar onder andere over.

Geen achtergrondkoor 

Luka gaat zelfs de andere liedjes niet op voorhand beluisteren. De zangeres wil niet al te veel stress krijgen, en maar goed ook: alleen haar stem zal te horen zijn op het podium. Alex legt in ons gesprek uit waarom er geen achtergrondkoor meereist naar Nederland.

Verrassende act?

Veel fans zijn natuurlijk nieuwsgierig naar de act van de groep. Die is de voorbije jaren minstens even belangrijk gebleken voor een goed resultaat. Alex: ‘Als alle repetities niet op voorhand online zouden staan, zou je kunnen zeggen dat we een verrassende act zullen hebben. Maar nu zijn het plezier en de verrassing er vaak al van af omdat je alles kan zien op het internet.’

Bekijk het volledige interview van onze website met Hooverphonic:

play

Advertentie