Junior 2015

JUNIOR 2015

Destiny Chukunyere vertegenwoordigt Malta

Het eiland Malta zal op het Junior Eurovisiesongfestival 2015 vertegenwoordigd worden door zangeres Destiny Chukunyere. Ze won de Maltese voorronde en bleef daarmee op voorsprong van haar negentien concurrenten.

Alle jonge kandidaten zongen covers van bekende liedjes. Een driekoppige vakjury had 75% in de pap te brokken, het andere kwart kwam van de kijkers thuis. Bij beide stemrondes wist Chukunyere te winnen. Met het meisje zal nu samengewerkt worden om een geschikt JESF-liedje te schrijven. Vorig jaar werd ze bekend in Malta én Italië door de Junior-editie van het muziekfestival van San Remo op haar naam te schrijven.

De Maltese nationale voorronde werd gepresenteerd door Elaine Saliba, die het Junior Eurovisiesongfestival presenteerde toen dat vorig jaar in de Maltese hoofdstad Valletta plaatsvond.

Destiny’s cover van Think:

play

 

Met Destiny kennen we al drie vertegenwoordigers voor het dertiende JESF, dat dit jaar op 21 november in de Bulgaarse hoofdstad Sofia plaatsvindt. Albanië wordt vertegenwoordigd door Mishela Rapo, Montenegro door Jana Mirković.

Advertentie