Junior 2015

JUNIOR 2015

Malta wint Junior Eurovisiesongfestival 2015

Destiny Chukunyere uit Malta heeft zonet de dertiende editie van het Junior Eurovisiesongfestival gewonnen met het nummer Not My Soul! Malta slaagde erin zowel televoters als de nationale jury’s voor zich te winnen en behaalde 185 punten. Armenië en Slovenië eindigden respectievelijk op een tweede en derde plaats en vervolledigden zo het erepodium.

Zeventien landen namen deel aan de liedjeswedstrijd die vanavond plaatsvond in de Arena Armeec in Sofia, Bulgarije. Australië en Ierland debuteerden en Albanië en Macedonië maakten een comeback. De Bulgaarse zangeres Poli Genova, die in 2011 nog deelnam aan het songfestival, wist de show aan elkaar te praten in allerlei verschillende outfits. Tijdens een van de interval acts zong ze ook een liedje over haar jurk. Ook Krisia Todorova, de runner-up, en Vincenzo Cantiello, de winnaar van het Junior Eurovisionsongfestival 2014, kregen we te zien, en beiden zongen hun inzending van vorig jaar.

Nek-aan-nek-race

Op het einde van de avond wist Destiny Chukunyere uit Malta de trofee met zich mee naar huis te halen. Malta haalde het in een spannende nek-aan-nek-race van Armenië. Debutanten Australië en Ierland bleven flink onder de verwachtingen en strandden op een achtste en twaalfde plek. De Nederlandse Shalisa werd slechts vijftiende.

Niet alles aan de show verliep jammer genoeg volgens een leien dakje. Zo werkte de audio van de officiële livestream op YouTube een hele tijd van de show niet zodat enkele liedjes niet hoorbaar waren voor de online kijkers. De commentatoren probeerden dit technisch probleem nog enigszins op te lossen door het geluid van de arena via hun microfoon te laten horen, met een hele slechte audiokwaliteit die nauwelijks hoorbaar was tot gevolg.

Duitsland

Overigens is het nu al geweten dat de inschrijvingen voor het Junior Songfestival 2016 in Nederland al geopend zijn en dat de kinderen daar niet langer meer hun eigen liedje moeten schrijven, maar met een cover van een (junior)songfestivalliedje moeten deelnemen. Ook zal Duitsland misschien wel debuteren in de editie van 2016 – dat hintte alvast de commentator van de livestream op de Duitse songfestivalsite.

Of Malta de volgende editie zal organiseren, is nog niet bekend.

De volledige uitslag:

01. Malta: Destiny Chukunyere – Not My Soul (185)
02. Armenië: Mika – Love (176)
03. Slovenië: Lina Kuduzović – Prva ljubezen (112)
04. Wit-Rusland: Ruslan Aslanov – Volshebstvo (105)
05. Albanië: Mishela Rapo – Dumba je (93)
06. Rusland: Mikhail Smirnov – Mechta (80)
07. Servië: Lena Stamenković – Lenina pesma (79)
08. Australië: Bella Paige – My Girls (64)
09. Bulgarije: Gabriela Yordanova – The Colour of Hope (62)
10. Georgië: The Virus – Gabede (51)
11. Oekraïne: Anna Trincher – Pochny z sebe (38)
12. Ierland: Aimee Banks – Réalta na mara (36)
13. Montenegro: Jana Mirković – Oluja (36)
14. San Marino: Kamilla Ismailova – Mirror (36)
15. Nederland: Shalisa – Million Lights (35)
16. Italië: Chiara & Martina Scarpari – Viva (34)
17. (VJR) Macedonië: Ivana & Magdalena – Platenka (26)

De winnaar:

play

Advertentie